La transmissió de la Patum per TV3 mobilitzarà 42 persones i es podrà veure en alta definició


La transmissió de la Patum per TV3 mobilitzarà 42 persones i es podrà veure en alta definició. Serà el primer cop que TV3 emetrà en directe la festa (en aquest cas semidirecte perquè hi haurà un decalatge d’una hora). Es transmetrà un segon salt complet dels dijous de Corpus, el 3 de juny a la nit, cosa que representa que a partir de 2/4 de 12 de la nit els espectadors podran seguir com es viu la festa a Berga.

Televisió de Catalunya havia tractat la Patum en reportatges, programes, documentals o connexions informatives però mai fins ara en una transmissió en directe, fet que ha de servir per donar a conèixer l’única festa catalana que és Patrimoni de la Humanitat. Cristina Muñoz, berguedana i directora del programa especial, 'Nit de Patum', ha dit que la idea és fer viure l’emoció, el sentiment, i la passió dels patumaires, sense oblidar els vessants històrics i tradicionals.

Per fer possible la transmissió de la Patum, Televisió de Catalunya, mobilitzarà un ampli desplegament i l’operatiu tècnic serà d’una gran complexitat. Es farà amb set càmeres d’alta definició, una de les quals es mourà per la plaça de Sant Pere. A més, una de les càmeres se situarà en una grua, en un dels balcons i la plaça; i una altra, que es maneja per control remot, es penjarà al fanal de la plaça.

El periodista Espartac Peran encapçalarà la transmissió que, durarà uns 90 minuts. Serà a la plaça de Sant Pere acompanyat de diferents historiadors i experts i comptarà amb la col·laboració del reporter Miki Esparbé, a peu de plaça, vivint la festa com un patumaire més.

L’any passat TV3 ja s’havia plantejat l’opció de fer la transmissió de la Patum però es va posposar per aquest 2010, que s’ha pogut fer amb una definició “més estudiada i amb més força”, aprofitant recursos com el canal d’alta definició de la televisió pública catalana. També s’aprofitarà la transmissió per tenir imatges de la festa en 3D (tres dimensions), un sistema televisiu que Televisió de Catalunya està desenvolupant en període de proves.

L’alcalde de Berga, Juli Gendrau, espera que la transmissió pugui tenir continuïtat tot i que admet que seria prematur garantir-ne la continuïtat futura abans d’haver-ne valorat el resultat.

Segons el cap de programes de TVC, Jordi Serra, aquesta continüitat no dependrà tant de l’audiència com dels recursos econòmics disponibles, ja que en aquest tipus d’especials és la pròpia televisió qui assumeix el cost de la producció, que en el cas de la Patum supera els 50.000 euros.

Text d'Anna Costa, extret de http://www.dbergueda.cat/noticies/noticia.xsp?id=8072

Imatge: Jordi Chueca, extreta de http://www.flickr.com/photos/jordichueca/tags/patum/

Comentaris

monegal ha dit…
per quan la retransmissió en directe de la festa de la Colla?
El dimoni Cucarell ha dit…
Esperem que no sigui un "Divendres" més i l'Espartac i companyia sàpiguin estar a l'alçada!
Els mitjans i sobretot la Patum en si s'ho mereixerien.