Inauguració del 'Monument de la Patum'



Aquest diumenge dia 30 de maig, a les 12 del migdia, s'inaugurarà el Monument de La Patum, situat a la rotonda entre el passeig de la Pau i la carretera de Sant Fruitós.

Informació facilitada per info@monumentlapatum.org

Comentaris

un que hi ha participat ha dit…
Ja tinc ganes de veure si trobo el meu nom!
carranquera ha dit…
i els Carranquers penso que també van col·laborar
Lo Carranquer ha dit…
Buscant els 4.000 noms de la Patum
______________________________________________
Centenars de persones es busquen el nom en el nou monument que Berga dedica a la seva festa amb més projecció i difusió, el dia de la seva inauguració oficial.

D. C.BERGA m

"Mira si hi ets. Hi surts? Sí, sí, ja m'he trobat!". Aquesta frase o qualsevol altra variant en el mateix sentit va ser una de les més sentides, ahir, en l'estrena del nou monument de la Patum o dels patumaires, com va dir l'alcalde de Berga, Juli Gendrau. Tothom volia veure si el seu nom estava gravat en la gran carota de ple d'un sol traçat del dissenyador Salvador Vinyes, el cofoi pare de la criatura. I per als que no hi van poder assistir, els telèfons mòbils van ser de molta utilitat perquè algun familiar o amic els comuniqués el resultat de l'acurada recerca de noms en el monument.
La posada de llarg del nou emblema patumaire, situat a la rotonda de la cruïlla del passeig de la Pau i la carretera de Sant Fruitós, va aplegar centenars de persones. Tothom va voler aprofitar que els agents de la Policia Local van col·locar tanques per tallar parcialment el trànsit a la rotonda per accedir sense ensurts al monument i buscar-s'hi atentament.

A l'hora de fer l'acte oficial d'inauguració, el regidor de la Patum, Jaume Vima, va haver de demanar per megafonia, si us plau, que la gent s'apartés un moment de davant del monument per poder-lo inaugurar: parlaments breus de Salvador Vinyes i l'alcalde Juli Gendrau i una acurada interpretació del ball de l'Àliga per a guitarra del músic local Lluís Barons.

En acabar, la gran figura d'acer Corten va tornar a quedar envoltada pel formiguer humà dels buscadors de noms. Alguns no només hi van trobar el seu, sinó també el de personatges de la política catalana, com per exemple l'expresident Jordi Pujol. Això referma la idea llançada per Juli Gendrau i Salvador Vinyes: el monument patumaire és de tothom, sense distincions de cap tipus. Ara, la pregunta sense resposta és com s'ho farà la gent amb la rotonda oberta al trànsit per acostar-se sense riscos al dimoni i trobar-s'hi.

____________________________________________
http://www.regio7.cat/bergueda/2010/05/31/buscant-4000-noms-patum/86996.html