Festa de la Colla a les escoles 2010





La colla de Diables de Cervera Carranquers i en motiu de la Festa de la Colla (coincidint amb la festivitat de Corpus), amb voluntat de promoure la cultura tradicional i popular catalana i fer-la arribar als més petits, porta ja quatre anys organitzant una exposició a les tres escoles d’educació Infantil i Primària de la ciutat, durant la quinzena prèvia a la festa de la colla.

El primer any (2006) l’exposició girà entorn la processó de Corpus a Cervera, des dels seus orígens fins a l’actualitat. El segon (2007) va fer referència als personatges del correfoc, explicant totes les figures que el composen i les seves tasques. El tercer any (2008) el motiu central fou el bateig d’una nova figura de bestiari de la colla, la Tarasca de Cervera. L’any passat (2009) l’exposició agafà com a eix el 25è aniversari de la Polla.

Aquest any, el 5è, l’exposició tracta el fet diabler a Cervera, repassant totes les colles que hi ha hagut al nostre poble fins a l’actualitat: els primers antecedents, la Confraria d’Animació La Matraca, el Grepp Bruixots i finalment els Diables de Cervera Carranquers.

A través de plafons, jocs gegants, maniquís i un joc d'ordinador (JClic) es vol fer arribar la cultura diablera als més petits. Els nens i nenes a la vegada participen en un concurs de dibuix i un concurs de versots, els premis dels quals es donen el mateix dia de la festa de la colla, dissabte 5 de juny.

Enguany, tant a les escoles com a diversos comerços de Cervera, es pot veure una mostra dels dibuixos i versots realitzats en les passades edicions.

Endavant amb la cultura popular catalana!

Comentaris

joan matiner ha dit…
S'ha de felicitar als de la comissió festa de la colla a les escoles. 5 anys ja són uns quants i a més de molta qualitat.
Mirant l'agenda he vist aixó ha dit…
CERVERA: Xerrada "Els Carranquers: qui som i què fem"
Quan 29 de maig, 19:30 – 21:00
On Cafeteria El Campanar (mapa)
Descripció:Xerrada dins del cicle " La nostra gent " Els carranquers: què som i què fem. Dissabte 29 de maig a dos quarts de vuit del vespre. Lloc: Cafeteria " el Campanar" Els carranquers, amb el suport visual d'una col.lecció de diables, fets per l'artista cerverí Xavi Badia, i que representen els diferents elements del grup, faran una explicació del paper que té cadascú, del vestuari que porten, dels objectes que utilitzen... A l'acabar la xerrada es presentarà el núm. 3 de la publicació SENY MAJOR, conjuntament amb la interessant mostra d'eines de fusteria de principis de 1800 procedents de la fusteria de " cal Prous " que ocupava els baixos d'un dels edificis amb més història d'aquest carrer. Aquesta mostra forma part del monògrafic " Les botigues del carrer Combat ".
ex-alumne ha dit…
els passadissos del Balmes són històrics
Anònim ha dit…
tenen més de 70 anys