El Govern ofereix subscripcions gratuïtes a una publicació als 68.000 joves que fan 18 anys durant el 2010


El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació Joan Manuel Tresserras, i el secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó, han presentat avui, dia 31 de maig, la tercera edició del programa de subscripcions gratuïtes per als joves de 18 anys. El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació obre demà el termini perquè els 68.189 joves catalans que fan 18 anys el 2010 puguin sol·licitar una subscripció gratuïta a una publicació periòdica. La iniciativa, que es convoca per tercer any consecutiu, s’emmarca en el Pla de Foment de la Lectura que impulsa la Generalitat de Catalunya. Entre l’edició del 2008 i la del 2009, més de 30.000 joves es van acollir al programa de subscripcions.

La sol·licitud de subscripció es podrà fer entre l’1 i el 25 de juny per mitjà del web www.gencat.cat/18, i també se’n podrà rebre informació a través del telèfon 012. Enguany els joves podran escollir la seva subscripció entre una oferta de 80 publicacions.

La durada de la subscripció és temporal i depèn de l’oferta que fa cada publicació. Es poden consultar a: http://www.gencat.cat/especial/18anys/cat/publicacions.htm

L’objectiu d’aquest programa és promocionar l’hàbit de lectura de premsa en les noves generacions i permetre’ls eixamplar el seu coneixement de l’espai públic i la vida democràtica del país. Les empreses editores de publicacions que han presentat la seva oferta s’han adherit voluntàriament a la iniciativa, que els permet créixer en nombre de lectors i donar-se a conèixer al públic més jove.

Les publicacions

Les subscripcions que s’ofereixen als joves de 18 anys són diaris o revistes, en suport paper o digital, que voluntàriament s’han presentat a una convocatòria i que han estat seleccionades per una comissió de valoració de projectes. Integren la comissió representants del sector dels mitjans de comunicació; persones representatives del món acadèmic i professional, i representants del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

Els criteris de selecció de les publicacions han estat el nombre d’exemplars subministrats per subscripció individual, la temàtica del contingut redaccional, la valoració de la memòria explicativa presentada per l’empresa editora, el pla de fidelització de subscriptors i la campanya de promoció per a la difusió d’aquesta iniciativa.

Els 80 mitjans seleccionats han estat els següents: A prop! Comunicació; Agrocultura; Altaïr; Arqueología, historia y viajes sobre el Mundo Medieval; Avui; Bonart; Castells; Catalonia Today; Ciutat Nova; Club Moto; Cotxes; Cuina; DeCine; Descobrir Catalunya; Dialogal; Diari de Girona; Diari de Terrassa; Diario Sport; Digital Camera; Don Balon; Eben Interiors; Eines; El 3 de vuit; El 9 Nou (Osona i Ripollès); El 9 Nou (Vallès Oriental); El Ciervo; El Món Medieval; El País; El Periódico de Catalunya (edició català / castellà); El Punt; El Temps; El Triangle; Els Marges; Enderrock (edició paper / digital); Entreacte; Escola Catalana; Esforç; Estris; Europa de les Nacions; Excursionisme; Foc Nou; Historia y Vida; Hora nova (edició paper / digital); Jaç (edició paper / digital); La Vanguardia; La Veu de la Segarra; La Veu de l'Anoia; L'Avenç; L'Espurna; Lletres; Món Empresarial; Mundo Deportivo; Nova Tàrrega; On Diseño; ONGC; Papers de Joventut; Pesca d'Illes; Psychologies; Público; Regió 7; Relats; Revista de Banyoles; Revista del Vallès; Revista Educació Social; Revista Marathon; Revista Musical Catalana; Sàpiens; Segre; Serra d'Or; Setmanari de l'Alt Empordà; Som Garrigues; Sons de la Mediterrània (edició paper / digital); Time Out Barcelona; Valors, i Viajar.

Pla de Foment de la Lectura

Les subscripcions gratuïtes per als joves de 18 anys és una de les accions previstes en el Pla de Foment de la Lectura engegat pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, que vol impulsar la lectura com a via fonamental d’accés al coneixement per part de la ciutadania i millorar l’hàbit i la competència lectora en qualsevol suport, promovent especialment la lectura en llengua catalana.

Entre les actuacions principals del Pla de Foment de la Lectura destaquen el programa Tasta’m, que distribueix primers capítols de novetats editorials als transports públics, i la posada en marxa del fòrum virtual www.quellegeixes.cat/

Informació extreta de la web del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació

Imatge extreta de http://www.anoiadiari.cat/imatges/noticia/portades-1.jpg

Comentaris

Francesc ha dit…
trobo que s'hauria d'ampliar a revistes d'àmbit local i comarcal
Calamunda ha dit…
Francesc, ja n'hi ha de comarcals!

Jo en que no trobo gens bé, es que s'hi pugui incloure revistes i diaris escrits en castellà. Ja que es fa, es pot fer bé i donar suport a les que escriuen en català que de moment encara son minoritàries i meritòries.
Francesc ha dit…
vull dir tipus Segarra, Terra Rubra, Llobregós informatiu, la Veu de Torreflor...