Aval del conseller Llena al futur centre agroalimentari de Cervera


El conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, va confirmar aquest diumenge, durant la seua visita al Sindicat de Cervera, que el seu departament destinarà 532.000 euros a condicionar l'històric edifici per transformar-lo en centre de promoció agroalimentària.

Aquest serà el primer ús que es donarà a aquest immoble de gairebé una hectàrea de superfície després d'haver estat més de 30 anys tancat. S'hi habilitaran dos espais d'uns 200 metres quadrats, un a la planta baixa per donar cabuda a una sala d'actes amb capacitat per a mig centenar de persones, que servirà per celebrar-hi conferències i exposicions, i el segon, a la primera planta, servirà per acollir els serveis d'administració del centre de promoció agroalimentària.

Segons Llena, la proposta pretén difondre i projectar de forma oberta la producció agroalimentària de la zona i, especialment, la producció ecològica, la venda directa, la cuina amb productes locals i fins i tot el turisme rural.

Es tracta d'un pla pilot previst dins de la llei de desenvolupament rural, que prendrà forma a través d'un consorci mixt del qual formaran part les administracions públiques i els empresaris.

Posteriorment, el conseller d'Agricultura es va encarregar de clausurar la Fira de Sant Isidre. L'aposta turística i gastronòmica de la Fira de Sant Isidre es va saldar amb una afluència massiva de visitants, segons va afirmar el regidor de Serveis Municipals, Josep Ortiz.

Aquest any, l'espai d'exposició del certamen s'ha dividit entre el Sindicat i la Universitat, espai on han instal·lat els seus estands els comerciants i els artesans. També s'ha celebrat una consulta perquè els veïns escullin el símbol turístic de Cervera.

Text de Xavi Santesmasses, http://www.segre.com/detall-de-la-noticia/article/aval-de-llena-al-futur-centre-agroalimentari-de-cervera/902/

Fotografia del Carles Tarsà, a http://desdelasegarra.blogspot.com/2010/05/farinera-del-sindicat-els-molins.html

Comentaris

David ha dit…
El que ha d'anar amb urgència a la farinera del Sindicat és el museu del blat, donaria més sentit al museu i a l'edifici de Martinell, i allà es poden exposar elements de gran volum com els que hi havia per sant isidre, com les tartranes o els tractors antics.
Ara sols falta que arribin diners...
jaume primer ha dit…
qui és aquesta xicota?
Anònim ha dit…
La Carme Bergés, directora del Museu desde fa un grapat d'anys.