Cervera decideix

Unes imatges del dia 25 d'Abril de 2010, on Cervera va decidir.



Imatges: Xavi Martí, 25 d'abril de 2010.

Comentaris

Imatges de la cercavila de la tarda

http://www.facebook.com/album.php?aid=52955&id=1557843944
Lo Carranquer ha dit…
Resultats finals a Cervera

Padró municipal: 7783
Participació: 19,68%
Vots: 1532
Vots SI: 1409
Vots NO: 80
Vots Blanc: 39
Vots nuls: 4

Votants majors de 18 anys amb nacionalitat espanyola: 1439
Votants entre 16 i 17 anys: 68
Votants sense nacionalitat espanyola: 25

Gràcies a tots.

Coordinadora Cervera Decideix
http://cerveradecideix.wordpress.com/
Lo Carranquer ha dit…
Torrefeta i Florejacs assoleix un 36% de participació en la consulta pel dret a decidir

JM (Torrefeta).- 198 habitants del municipi de Torrefeta i Florejacs han participat en la consulta sobre la independència del 25 d'abril. La xifra representa un 36 % de la població total, dels quals 178 (un 90% dels emesos), s'han pronunciat de forma favorable a la sobirania de Catalunya.

La plataforma organitzadora, "Els pobles de Torrefeta i Florejacs decideixen", s'ha mostrat molt satisfeta pel percentatge assolit, considerant especialment la dispersió de la població (repartida en 11 pobles, a part de masies i cases aïllades) i el gran nombre de veïns de la tercera edat, així com posant-ho en comparació amb la participació de les darreres eleccions europees, que va ser notablement inferior.

Els organitzadors han valorat molt que per primera vegada la qüestió del sobiranisme s'hagi pogut debatre obertament. Les xerrades i taules rodones organitzades al llarg de la campanya per a divulgar la consulta i fomentar la participació ha aconseguit la conscienciació del veïns i que els mateixos s'hagin pronunciat lliurement sobre el futur de Catalunya.

A criteri de la plataforma, l'amplíssima victòria del sí i l'esforç de la població en una consulta organitzada sense suport institucional ni de partits exigeix una resposta decidida per part de les forces catalanes, demostra l'esgotament de la via estatutària i afirma la voluntat popular favorable a la convocatòria d'una consulta vinculant.

--------------------------------------------
Informació facilitada pel Jaume Moya
Lo Carranquer ha dit…
Valoració dels resultats de la Consulta sobre la Independència del 25 d’Abril a Cervera. (I)
______________________________________________


Comencem ràpidament presentant els resultats de la Consulta sobre la Independència de la Nació Catalana a Cervera.

Podien votar els majors de 16 anys i els estrangers sense nacionalitat espanyola. L’únic requisit era estar empadronat a Cervera. Amb aquests condicionants, a Cervera tenim un cens de 7.783 persones (cens de la Consulta). El cens electoral oficial, majors de 18 anys amb nacionalitat espanyola, és de 5.892 persones (30 de novembre del 2009).

Van votar 1.532 persones. Entre aquestes, 1.439 majors de 18 anys i amb nacionalitat espanyola; 68 de 16 a 18 anys i 25 estrangers sense nacionalitat espanyola. Així, tenim una participació del 19,7% amb el cens de la Consulta i una del 24,4% amb el cens oficial. Si fa no fa com la mitjana dels municipis on s’ha fet la consulta. Aquesta és del 21% i del 23,6% respectivament.

El SÍ, 1.409 vots, representa el 18,1% del cens de la consulta. Per calcular aproximadament el percentatge de SÍ sobre el cens oficial – per a poder fer comparacions amb altres referèndums – cal fer una deducció, ja que no sabem quants SÍ i NO corresponen a la franja de 16 a 18 anys i quants als de més de 18 anys. Igualment passa amb els estrangers. Si hi ha 68 joves i 25 estrangers que varen votar en la Consulta Popular de Cervera, tenim 93 vots que hem de restar dels vots totals. Ho farem seguint el mateix percentatge de la votació total, és a dir: el SÍ ha suposat a Cervera el 92,2% i, per tant, li restem el 92,2% de 93, que són 86 vots. Al NO n’hi restem 5 (el 5,2% de 93) i al vot en blanc 2 (2,5%). D’aquesta manera tenim que el SÍ va obtenir 1.323 vots (1409 menys 86).

Els 1.323 vots de SÍ suposen el 22,4% del cens oficial de Cervera, que és una xifra gens menyspreable. Per a valorar-la, cal comparar amb d’altres referèndums i veiem que a Cervera, en el de la Constitució Europea del 2005, el SÍ va obtenir 1.365 vots (el 23,1%); i en el de l’Estatut del 2006, 2.126 vots (35,8%).

Cal tenir molt en compte que la Consulta del 25-A no és vinculant: s’ha fet sense cap suport institucional i sense la gran campanya mediàtica que es fa en cada elecció oficial (que, per cert, costa milions d’euros); sense debats a la televisió ni falques publicitàries durant 15 dies a tothora i amb comptadíssims mitjans de comunicació que se n’han fet ressò. De fet, aquesta onada de consultes, juntament amb la del 28 de febrer, ha tingut molta menys presència en els mitjans que la del 13 de desembre. La consulta de Cervera s’ha organitzat amb l’esforç voluntariós i desinteressat d’uns quants cerverins que han arribat fins a on han pogut. Si haguessin sigut més persones i haguéssim tingut més recursos, segur que la participació s’hauria incrementat notablement. Això ens ho demostra el fet que altres poblacions amb una realitat sociopolítica semblant a la cerverina han assolit molta més participació. Per tant, cal felicitar-nos a tots pel resultat i per les expectatives de cara al futur.

Cal esmentar que, dels joves entre 16 i 18 anys, n’han votat un 31,5%, superant tota la resta; i que, entre els considerats estrangers, només han votat 25 persones – que és un percentatge ínfim, i molts corresponen a parelles mixtes. No hem sabut arribar als immigrants ni hem sabut explicar-los com d’important era aquesta votació – i més per a ells, que normalment no poden votar.

La dada central a comentar és el 22,4% de SÍ sobre el cens oficial, ja que al nostre entendre és espectacular. Hem igualat el referèndum de la Constitució Europea pel que fa al vot afirmatiu i això és molt important, ja que aquella fou una consulta oficial. Ens hem quedat 13 punts per sota del SÍ a l’Estatut del 2006, però aquest també va rebre 647 vots negatius (11%) i 176 (3%) en blanc.

(continua)

------------------------------------------------
http://cerveradecideix.wordpress.com/2010/04/29/valoracio-dels-resultats-de-la-consulta-sobre-la-independencia-del-25-d%E2%80%99abril-a-cervera/
Lo Carranquer ha dit…
Valoració dels resultats de la Consulta sobre la Independència del 25 d’Abril a Cervera. (i II)
______________________________________________


(...)

Si comparem el percentatge de SÍ sobre el cens oficial a Cervera amb els resultats globals al Parlament de Catalunya (2006), veiem que el SÍ supera tots els partits polítics: CiU va obtenir el 17,6%; PSC, 14,9%; ERC, 7,8%; PP, 5,9% i ICV, 5,3%. El SÍ a la Independència a Cervera ha obtingut el 22,4%, i el SÍ global a la Independència (comptant els 461 municipis on ja s’han fet les consultes) rondaria, com a mínim, segons els nostres càlculs, el 22% del cens oficial. Aquests resultats són molt importants, ja que – mantenint-se a Catalunya aquesta proporció en un eventual referèndum vinculant sobre la Independència – l’opció del SÍ podria guanyar. Hem de pensar que la participació s’incrementaria molt i és clar que tots els votants que votarien en el referèndum vinculant i no han votat en les consultes sobiranistes no votarien NO. Molts també votarien SÍ, i si ja partim d’un 22% del cens favorable a la Independència, aquesta opció tindria moltes més possibilitats.

En definitiva, constatem que la consulta a tot Catalunya ha estat un gran èxit. Han votat a tots els municipis 486.282 persones. El SÍ a la Independència ha rebut 454.083 vots (en front de 20.694 de NO), una xifra que ja ara (i resta mig país per a fer les consultes) supera en nombres absoluts tots els partits – exceptuant CiU i PSC.

Cervera també ha sigut un gran èxit d’organització i de resultats, ja que malgrat les mancances que hem tingut el resultat ha estat, com hem vist, molt important. Per tal de valorar en la seva mesura correcta el que representen 1.409 vots, només cal veure que la llista municipal de l’actual alcalde de Cervera va rebre “només” 552 vots, el 9,1% del cens. És cert que no hi té res a veure, però cal pensar-hi. Hem gaudit, a més a més, d’una estructura i una infraestructura envejables. Hem tingut una Junta Electoral Local impecable, ja que la seva presidenta, la Sra. Dolors Vila, també formava part de les Juntes Electorals oficials de zona: n’era la Secretària Judicial. Estava, a més, composada per dos respectats advocats de Cervera: el Sr. Antoni Xuclà i el Sr. Joan Ribalta i, també, pel Sr. Ramon Augé, professional en polítiques jurídiques.

L’Oficina de Vot Anticipat (oberta durant 15 dies abans de la consulta) era situada en el millor lloc de Cervera (Pl. Sant Miquel) i era idònia: fou amablement cedida pel Sr. Raich.

El diumenge 25 d’abril s’ha pogut votar en els cinc col·legis electorals habituals de totes les eleccions.

Amb tot això, hem aconseguit una mica el nostre objectiu: que la votació es desenvolupés amb la màxima normalitat, tal i com si es tractés d’un referèndum oficial vinculant. Esperem que aviat el puguem fer de veritat.

Moltes gràcies a tots!


Cesc Lacueva i Raich, responsable de Comunicació de la plataforma ‘Cervera Decideix!’

------------------------------------------------
http://cerveradecideix.wordpress.com/2010/04/29/valoracio-dels-resultats-de-la-consulta-sobre-la-independencia-del-25-d%E2%80%99abril-a-cervera/