Les festes de les terres de Ponent, sota la mirada en blanc i negre de Manel Viladrich



Ahir divendres, diada de Sant Jordi, es va presentar a Lleida, a l'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, el llibre ‘Lleida, blanc i negre’, del fotoperiodista Manel Viladrich.

El llibre recull un total de 150 fotografies en blanc i negre sobre diferents festes i tradicions dels pobles i municipis de les comarques lleidatanes. L’autor, que ha fet les fotografies durant els darrers tres anys, s’ha interessat sobretot per aquelles festes més desconegudes i amb una llarga tradició i història. El llibre servirà a la Diputació de Lleida com a obsequi institucional.

Les instantànies van acompanyades de textos d'escriptors i d'escriptores com Marta Alòs, Jaume Barrull Castellví, Joan Bellmunt, Màrius Blàvia, Enric Boluda, Llorenç Capdevila, Jordi Cardona, Eugeni Casanova, Toñy Castillo, Pep Coll, Jordi Creus, Rosa Fabregat, Isaias Fanlo, Felip Gallart, Vicenç Llorca, Xavier Macià, Marc Masdeu, Abel Montagut, Josep Maria Nogueras, Jordi Pàmias, Francesc Pané, Mertxe París, Francesc Pascual, Gabriel Pena, Pere Pena, Enric Pinyol, Marta Planes, Ignasi Revés, Pere Rovira, Ramon Rubinat, Josep M. San Martín, Dolors Sistac, Ramon Sistac, Albert Turull, Ramon Usall, i Josep Vallverdú.

Informació extreta de http://www.diputaciolleida.es/actualitat/noticies/4063/gilabert-presideix-la-presentacio-del-llibre-lleida-blanc-i-negre-de-manel-viladrich i de http://esmorzarsdeforquilla.blogspot.com/2010/02/lleida-blanc-i-negre.html

Comentaris

Jordi ha dit…
algú que ha vist el llibre m'ha comentat que també hi és l'Aquelarre