Tres anys de Margeners de Guissona



Al marge de les típiques paradetes de roses i de llibres, a Guissona i des de l’any 2007, la diada de Sant Jordi és sinònim de castells. De fet, va ser el 23 d’abril d’ara fa tres anys quan es va realitzar el primer assaig d’una colla d’aspirants a castellers del que el temps convertiria en els Margeners de Guissona. Des de llavors i per celebrar l’efemèride, cada any s’està realitzant la Diada de l’Aniversari dels Margeners el diumenge més pròxim a Sant Jordi. Enguany doncs, la cita és aquest diumenge 25 a les 12:30 a la plaça Major.

Els de Guissona bufaran les tres espelmes en un molt bon estat de forma, havent descarregat alguns dels castells que fins fa ben poc eren el sostre de la colla, com el tres, el quatre i el cinc de set i el pilar de cinc. Des del febrer -quan van començar els assajos- fins ara, els de la camisa marró han experimentat una progressió que els ha portat als bons registres de l’any anterior.

L’actuació comptarà també amb la participació de les colles castelleres Xiquets de Reus i Castellers de Sabadell, les quals ja han coincidit alguna vegada a plaça amb els segarrencs. Tant dels de la camisa avellana com dels saballuts s’espera una actuació d’acord amb el bon inici de temporada que estant realitzant, amb castells de la gamma de set i de set i mig.

Tot i tractar-se de la primera de les tres grans diades que els Margeners celebraran a Guissona al llarg de l’any, no és la primera vegada que actuen, ja que se’ls ha pogut veure en diversos actes culturals i protocol·laris. El darrer, aquest dissabte a Barcelona en el marc del Saló Internacional del Turisme de Catalunya (SITC), on van promocionar els estands de l’Ajuntament de Guissona i la Diputació de Lleida.

Informació facilitada pels Margeners de Guissona, margenersdeguissona@yahoo.es

Comentaris

l'observador ha dit…
us heu fixat en les imatges de l'estand de la Diputació de Lleida?
ulleres de cul d'ampolla ha dit…
Molt bona la observació!