Tallers musicals per a persones amb malalties mentals


L’Associació de Salut Mental Ondara Sió i el Club Social Airecel presentaran el proper 6 de març el seu nou projecte “Ara em toca a mi, música i salut mental”, uns tallers de música dirigits a persones que pateixen algun tipus de malaltia mental. Aquest projecte, innovador en el tractament de la salut mental, té l’objectiu d’aconseguir un lloc i un espai normalitzat perquè les persones amb malalties mentals participin en una activitat artística i a la vegada musical que els faciliti la integració i la participació en la societat tot estimulant la seva creativitat. Els tallers, dirigits a persones majors d’edat i afectades de malalties mentals de les comarques de la Segarra i l’Urgell, es realitzaran al Conservatori de Música de Cervera els dimecres des de dos quarts d’11 fins a les 12 del migdia i començaran el 7 d’abril i acabaran el 9 de juny, ambdós inclosos. Els tallers aniran a càrrec de la Teresa Sala, del Club Social Airecel.

“Ara em toca a mi” és un projecte que va sorgir per una demanda de familiars de malalts mentals i usuaris. Aquests van contactar amb Queralt Prats, professional del món de la música i que anteriorment havia dut a terme un projecte d’aquest tipus amb gent amb diferents discapacitats a la ciutat anglesa de Birmingham i es va oferir per aplicar-lo aquí. Es tracta, doncs, d’un projecte innovador, del qual l’Associació de Salut Mental Ondara Sió, juntament amb el Club Social Airecel n’estan molt il·lusionats. Cal dir que Queralt Prats, coordinadora dels tallers, assistirà un cop al més per seguir de prop l’evolució de les activitats. Les dues associacions organitzadores obren les portes a tots els professors del Conservatori de Cervera perquè hi participin aportant els seus coneixements.

Tothom que estigui interessat en participar en aquests tallers es pot adreçar a l’Associació de Salut Mental Ondara Sió (692 838 824) o bé al Club Social Airecel (687 730 942). El preu dels tallers és gratuÏt per als socis de les associacions i per la resta és de 30 euros trimestrals.

La presentació d’”Ara em toca a mi”, oberta a tothom, tindrà lloc al Conservatori de Música de Cervera el dissabte 6 de març a les 12 del migdia i anirà a càrrec de Queralt Prats i Tere Sala, coordinadora i tallerista, respectivament.

Finalment, resta dir que que l’Associació de Salut Mental Ondara Sió està a punt de posar en marxa la seva pàgina web per tal que tothom pugui estar informat dels cursos i resta d’activitats que s’hi duen a terme.

Informació facilitada per l'Associació de Salut Mental Ondara Sió

Imatge extreta de http://wiki.biensimple.com/download/attachments/14353724/tecnologia-como-crear-musica-460x345-la.jpg

Comentaris