'Processons a Cervera: tradició i imaginació"


El passat dissabte 20 de febrer, amb la magnífica conferència que pronuncià a la Cafeteria 'El Campanar' l'intèrpret de patrimoni Armand Forcat sobre el tema "Com eren les processons a Cervera?", va quedar inaugurada també en aquell espai l'exposició de fotografies que sota el nom de "Processons a Cervera: tradició i imaginació" recull, per mitjà de les 125 imatges que s'hi poden veure, tot un treball de recerca que va des del començament del segle passat fins l'inici d'aquest 2010.

Els responsables d'El Campanar' han fet un ampli recull que mostra imatges inèdites i sorprenents amb altres ja editades, però molt interessants. Tot el material està ben documentat tant pel que fa a la data dels fets com a l'identificació dels moltíssims cerverins i cerverines que hi surten.

L'exposició, que es podrà visitar fins el dissabte 10 d'abril, també ens porta a un viatge al passat pels carrers i places d'una Cervera diferent, que a vegades fins i tot costa de reconèixer, i que ens dóna una visió molt clara dels canvis que hi ha hagut al llarg de tot un segle.

'El Campanar' dóna les gràcies a totes les persones que han col·laborat en la cessió de fotografies de les seves col·leccions particulars, així com també a l'Arxiu de Cervera i la Segarra per les facilitats i atencions que han permés obtenir les imatges necessàries del magnífic fons que disposa.

Text extret del periòdic "La Veu de la Segarra", 26 de febrer de 2010.

Imatge del Ramon Prats, catifes de Corpus de Cervera 2009

Comentaris