Enquesta Projecte Cervera



Bon dia a tots i totes,

Com ja sabeu, aquesta setmana estem recollint les enquestes de la Consulta Popular sobre Cervera.

Volem agraïr la participació que hem rebut durant aquests dos primers dies de recollida, però creiem que aquesta participació podria ser més elevada. És per això que us animem a continuar realitzant la màxima difusió d'aquesta iniciativa, per tal d'obtenir la major representació de les opinions dels cerverins i cerverines.

Aprofitem per recordar-vos que avui, de 16.30h a 20.30h, i demà dissabte, de 10h a 14h, són els dos últims dies de recollida d'enquestes. Ens trobareu, doncs, a la Sala d'Exposicions del Gran Teatre de la Passió (Pg. Balmes número 2).

Moltes gràcies per la vostra col.laboració,

PROJECTE CERVERA
http://projectecervera.blogspot.com
projectecervera@hotmail.com

Quadre d'Ernest Descals, a http://cuadrosernestdescals.blogspot.com/2008/05/calle-de-trrega-92-x-73cms.html

Comentaris

Lo Carranquer ha dit…
MÉS DE 600 VEÏNS PROPOSEN MILLORES ECONÒMIQUES I SOCIALS PER A CERVERA.

Els de la franja d'edat compresa entre els 40 i els 50 anys van ser els més interessats.

Més de 600 veïns de Cervera han participat en l'enquesta presentada pel Projecte Cervera, que té com a objectiu conèixer de primera mà el que volen els veïns.

X. S. | CERVERA

El portaveu del col·lectiu, Ramon Royes, ha qualificat de molt positiva la resposta ciutadana si es té en compte que a constestar l'enquesta s'hi han de dedicar gairebé 30 minuts, i després s'ha de "traslladar i contrastar les dades personals". Segons Royes, d'aquí a dos setmanes es farà un acte públic per donar a conèixer els resultats de les 17 preguntes sobre les quals s'ha fet l'enquesta, i posteriorment s'elevarà el document a la Paeria.

Sota el nom de Projecte Cervera, un grup de 18 veïns de la ciutat de diferents sectors de la vida local porten a terme una iniciativa per mobilitzar la ciutat i dinamitzar-ne i coordinar-ne l'activitat. El col·lectiu va prendre forma l'estiu passat, i després d'una sèrie de reunions van iniciar dimecres una enquesta oberta a la ciutadania amb disset preguntes sobre diferents aspectes en què pot millorar la ciutat.

L'enquesta és el fruit de diverses reunions sectorials amb industrials, comercials i les entitats de la cultura local. Les preguntes que presenta l'enquesta van des del model de ciutat que es vol aconseguir fins a la posada en valor del patrimoni històric, passant pels objectius industrials, de serveis i comercials. Segons Royes, la iniciativa del Projecte Cervera surt d'un col·lectiu de veïns que, descontents per la pèrdua de vitalitat econòmica de Cervera, busquen formes per activar la vida local. Royes va destacar que l'enquesta ha generat especial interès entre els veïns d'entre 40 i 50 anys.
__________________________________________________
http://www.segre.com/noticies/detall-de-la-noticia/article/mes-de-600-veins-proposen-millores-economiques-i-socials-per-a-cervera/199/
Bon Projecte ha dit…
Mes o menys es un 6% de la població que ha omplert l'enquesta. Doncs hi ha alguna cosa que ha fallat.

La iniciativa ja és bona. El que veig es que el projecte no s'ha obert del tot a tothom, sempre apareix el nom dels 18 que van començar i no s'ha obert del tot a tota la població. Sembla l'historia de sempre en "nosaltres ho hem fet i podeu aportar idees però que tothom sàpiga qui ho ha fet".

Tot i això ja estan bé aquestes propostes, almenys l'ajuntament sabrà de bona mà que vol la població, ara caldrà veure si acaba aquí o continua com una plataforma d'opinió, que també ni falten a Cervera.
Anònim ha dit…
Jo personalment crec que es una bona iniciativa, coneixer de primera mà les opinions dels cerverins, peró també crec que ha fallat tot el precés. Jo vaig omplir l'enquesta, però la tinc a casa. Crec que per presentar aquesta enquesta no calia ni un dia ni una hora concreta, simplement amb el nº del dni o fotocopia i haber pogut lliurar-ho en una bustia. No podem començár un projecte tenint tant de control sobre una opinió.
jaume primer ha dit…
sempre hem de trobar justificació a les nostres decisions... i curiosament la culpa sempre la tenen els altres! m'assembla que alguns estan massa carregats de romanços...
Anònim ha dit…
Jo també tinc l'enquesta a casa sense poder entregar, ha fet falta un parell de caps de setmana.
Ramon Royes Guàrdia ha dit…
Hola a tots. Felicito de nou als que gestionen aquest blog. Trobo a faltar noms i congnoms dels que s´amaguen darrera un mot anònim.
Anem a pams.
1- El procés s´ha obert a tothom. S´ha publicat notícies i anunciat reunions des de juny de 2009 a Segarra, La Veu de la Segarra, Segre, La Mañana, Bon Dia i en el nostre blog, apart de cartells que s´han repartit per la ciutat i els comerços. Hi ha participat tothom qui ha volgut, que ara sóm més de 120 persones amb noms i cognoms. S´ha convidat en tot moment a tothom qui vulgui a formar part del grup, és més, hem demanat que vingui més gent. Els noms dels 18 només han aparegut en una carta oberta que vam fer i ja està. Només faltarà que ara no puguem dir qui som. Després de dedicar hores i hores i més hores és just que la gent sàpigui qui sóm els que estem fent la feina. Que us sap greu que se sàpigui qui estem en aquest projecte?
2- Ha fallat el procés? No hi estic d´acord. Segur que hi ha moltes coses que es poden fer millor però només s´equivoca qui fa coses i qui ho intenta. El diumenge em van "renyar" perquè no havien tingut temps d´entregar l´enquesta. Home, crec que quatre dies per entregar-la és suficient i qui no podia aquells dies s´ha encarregat de trucar-nos per com fer-ho per entregar-la i hem trobat solució. El que no podiem era anar-la a buscar casa per casa. La majoria treballem i tenim família. Quan fan eleccions et donen un dia. Nosaltres n´hem donat 4. Ara en portem dos anant a dormir a quarts de 2 de la matinada entrant dades als ordinadors i encara no hem acabat. Trobo poc solidari criticar aquest punt.
3- Massa control? L´esperit negatiu de Cervera, que hi és, està esperant una errada nostra per tirar per terra tot el treball que estem fent. Què passa si un cerverí diu que ha entregat 25 enquestes sense identificació per un interés determinat per una de les preguntes? Dirà que això era una farsa o un festival. Demanar el DNI és el mínim que es pot exigir en un procés fet amb rigor. Com ho faran a les consultes sobre l´autodeterminació? Pot ser alguns de vosaltres anònims hi col.laborareu. No es demanarà el DNI? Podrem votar diverses vegades? Ens donaran 4 dies per votar? O és que potser la nostra enquesta no té cap importància i es pot fer de qualsevol manera?

A altres societats més avançades, quan una persona o grup té una bona iniciativa i intenta treballar amb honestetat i transparència, se la recolza. Es dona suport al talent. Aquí sembla que genera enveja i/o ràbia i es fa el possible per tombar-ho.
Crec que seria bo reflexionar sobre això.
Jo m´equivoco cada dia, intento fer-ho el millor que puc, però tot i així m´equivoco. Intento apendre de les errades. Lluito i em marco reptes a diari. No m´agrada veure passar la vida pel davant, m´agrada participar-hi amb ganes i compromís, arriscant, lluitant. Alguns de vosaltres sembla que esteu al sofà jutjant els altres però fent ben poca cosa.
Caldria començar posant el nom de cadascú, però això ja em sembla més difícil. Crec que el blog guanyaria molt amb noms i cognoms.

Intentem ser més positius, estem parlant de trencar aquest esperit negatiu cerverí, no de donar-li encara més força.
Vaig anar al IES A. Torroja a explicar l´enquesta als noves i batxillerat i vaig percebre un esperit positiu que em va donar molta força. Agafem aquest esperit dels adolescents, futur de Cervera, com a exemple.

M´agradaria que vinguessiu i participessiu de Projecte Cervera, hi teniu les portes obertes.
Gràcies.

Ramon Royes
esperançat en el futur, preocupat amb el present ha dit…
dos comentaris a l'enquesta: he trobat a faltar propostes més agosarades en l'apartat industrial, tot semblava molt obvi que es tenia de recolzar; i una altra cosa enlloc de cinc opcions n'hagués posat sols quatre, així t'has de mullar una mica, l'empat sovint no aclareix si et mostres d'acord o en desacord
cerverí ha dit…
Home, jo veig els comentaris positius no amb ànim de destruir ni d'esperar una cagada vostra. Podeu estar contents que mig Cervera pensa com vosaltres però pocs donem la cara.