1.500 persones ja han col·laborat en el monument de la Patum, que es podria inaugurar per Corpus


1.500 persones ja han col·laborat en la construcció del primer monument dedicat a la Patum que tindrà Berga. Es va presentar fa un mes i la resposta està sent molt bona. El projecte és una escultura de sis metres i mig d’alçada i quatre d’amplada que s’ubicarà a la rotonda del capdavall del Passeig de la Pau. La pagaran els ciutadans que vulguin aportar-hi cinc euros i tenir-hi el nom gravat. De moment, ja són 1.500 persones.

El monument és un gargot que reprodueix una carota de ple, i és un projecte impulsat per l’artista Salvador Vinyes i el Patronat de la Patum. Vinyes confia que a aquest ritme, el monument podrà ser realitat i inaugurar-se durant la pròxima Patum, que se celebrarà a principis de juny. I si el ritme de col·laboracions es continua mantenint, diu, la Fira de Maig de Berga serà la data límit per a les inscripcions.

Un cop es tanquin les inscripcions, ja es podrà començar a construir l’escultura, que tindrà un cost aproximat d’uns 18.000 euros.

Salvador Vinyes expressa la seva satisfacció per la resposta que ha tingut la iniciativa.

Fins i tot, explica Vinyes, hi ha persones que hi volen col·laborar de forma anònima sense que el seu nom aparegui en el monument. Entre els col·laboradors hi ha l’ex president de la Generalitat, Jordi Pujol.

L’artista i creador del logotip de la Patum calcula que caldran entre 3.500 i 4.000 persones per recollir tots els diners necessaris per fer realitat el monument. En aquests moments s’hi està treballant, i de fet, des que fa un mes es va fer el muntatge d’una maqueta en cartró al lloc on s’instal·larà l’escultura -a la imatge-, ja s’han ampliat les dimensions. En principi es preveia que fes sis metres d’alçada, i ara ja es contempla mig metre més: 6,50 metres d’altura x 4,20 d’amplada.

El procés de creació del monument es pot seguir al web www.monumentlapatum.org.

Comentaris

Calamunda ha dit…
Fa poc parlava amb una noia de Berga i portava unes arracades amb el mateix símbol, la cara del ple, diu que ho han agafat d'un cartell guanyador de la Patum de fa uns anys i estan fent tot de productes amb aquest símbol.

El Mercadeig és un bon puntal de promoció dels pobles.