Neix una associació de suport a les Completes de Cervera




El passat 24 de desembre va quedar constituïda l'Associació Cultural Les Completes de Cervera, entitat creada amb la voluntat de treballar per col·laborar en aquesta arrelada tradició musical cerverina, i vetllar pel seu manteniment.

Tot i que des de fa 2 anys les Completes ja disposen d'un Patronat específic, s'ha cregut que aquest òrgan té un caràcter més protocolari, mentre que la nova associació pretén aglutinar el suport més popular i "aquella voluntat de cerverins i forans de participar de la festa sigui escoltant, cantant o tocant".

Els primers membres de la nova associació són Xavier Puig -com a director de les Completes-, Toni Marsol -com a solista-, Núria Puig -en representació dels cantaires que hi intervenen-, Anna Vidal -com a representant de les corals-, Joan Riu -en representació de la Parròquia-, i Jordi Armengol -del Conservatori Municipal de Música-.

El grup ha editat un díptic en el qual animen tots els interessats a inscriure's a l'associació a través de la butlleta allà inserida, a la vegada que hi exposen les seves intencions. Entre aquestes, a més de col·laborar en l'organització musical de les Completes, hi figuren projectes paral·lels com l'enregistrament en CD de l'obra, la culminació de l'edició de les parts orquestrals, l'elaboració de material pedagògic, o la creació d'una recopilació històrico-fotogràfica del tradicional acte de la vigília del 6 de febrer.






Text extret del diari setmanal 'La Veu de la Segarra', 1 de gener de 2010, pàg. 13.

Imatge: Xavi Martí, Completes de Cervera, 5 de febrer de 2009

Comentaris

el cris ha dit…
Del conservatori,en realitat es diu Jordi Armengol.
Lo Carranquer ha dit…
Queda rectificat. Gràcies, Cris!
Anònim ha dit…
Realment la foto es molt bonica.
Anònim ha dit…
Junta del Sant Misteri,
Patronat del Sant Misteri,
Associació del Sant Misteri.

no hi ha massa coses?