Les garrofes satiritzen a Berga la directiva del foc i el cas de l´home embarassat


La directiva europea del foc ha estat el principal objectiu de la capacitat sarcàstica dels participants del 37è Concurs de Garrofes de la ciutat de Berga. La regulació que ja va merèixer una manifestació de bestiari festiu a la ciutat, el febrer passat, va protagonitzar un certamen en què el cas de l'home embarassat, que era veí de Berga i que després va dir que havia avortat, va ser un altre dels temes destacats.

D'altra banda, el berguedà Roger Cortina va ser el guanyador d'una edició en què es va aconseguir tornar a posar a l'alça el nombre de participants, que va arribar a ser d'un total de nou, després que l'any passat només en fossin cinc.

Hi va haver espai, també, per al deute consistorial, les obres del FEIL, i el bus urbà; i per temes més generals com Fèlix Millet i el Barça tricampió. D'aquesta manera, els versos satírics del guanyador asseguraven, respecte al popularment anomenat Berga bus, que "com que a aquest nou bus urbà, ningú hi va, tarda o matins, la Rosa del Juviñà li deixà uns quants maniquins". De fet, Roger Cortina que va rebre el primer premi del certamen, també va ser el més votat del públic en el tradicional sopar de les garrofes que va fer-se dissabte al vespre al restaurant La Cabana.

Des del mateix jurat es va encoratjar a l'Agrupació Teatral La Farsa "a continuar treballant per tal de mantenir i augmentar la participació al certamen". Montserrat Minoves, membre de l'entitat, va entregar també un reconeixement a les tres persones que han participat més vegades al concurs garrofaire: Daniel Tristany, ja finat, per qui va recollir el diploma commemoratiu la seva filla, que s'hi havia presentat un total de 25 edicions; Òscar Fernández Pola i Jordi Royo, ambdós amb una vintena de participacions.

En l'àpat de dissabte també van entregar-se els premis als garrofai-res de la categoria juvenil, dividida per edats. Van guanyar el grup de Josep Pla, Martí Badia i Gerard Cutal amb l'obra Any de Peres i Vergonyes, el de Clara Duarte, Queralt Bonet i Alba Perona amb Deu ni do quin any; i el de David Ripoll i Elisabet Bargués, amb El tres és màgic. La temàtica juvenil va ser molt semblant a la dels adults, tot i que hi van predominar les referències al Barça.

Els versos de l'alcalde

L'alcalde de Berga, Juli Gendrau, també va llegir les seves pròpies garrofes just abans de finalitzar l'acte. Gendrau va fer referència al gran nombre d'obres fetes amb els fons estatal: "aquest any sent jubilat has tingut gran feinada, ja que per tota la ciutat hi hagut obra començada". Així mateix també va fer una referència, en to de broma, al retard de les obres de la Rasa dels Molins: "i és que hi fem un experiment, que al Nobel optarà, com es pot anar més lent a l'hora de treballar". Un vers que va ser rebut amb les rialles i l'aplaudiment del públic. Va continuar amb un "davant de l'èxit del bus, l'Ajuntament ja estudia, per evitar algun embús, fer el metro de Pinsania". I també va ironitzar sobre la crisi: "el Berga Park obrirem, i atendrem algun turista, per començar hi posarem la Maribel de recepcionista".

Cartell extret de http://elspastoretsdeberga.blogspot.com/

Informació extreta del diari Regió7, a http://www.regio7.cat/bergueda/2009/12/22/garrofes-satiritzen-berga-directiva-del-foc-cas-lhome-embarassat/60335.html

Comentaris

pere botero ha dit…
Si fins i tot l'alcalde en fa, bona senyal!