La Ruta '1714'



La Ruta 1714 ens convida a visitar alguns dels escenaris protagonistes de la guerra de Successió (1705-1714), tant per la seva importància en els fets bèl·lics, com per la seva dimensió social i cultural:

  • Casa Rafael Casanova a Moià.
  • Castell de Cardona.
  • Seu Vella de Lleida.
  • Torre de la Manresana.
  • Universitat de Cervera.

El conflicte internacional per la successió a la corona espanyola es va desencadenar amb la mort sense descendència de Carles II (1700). Les potències europees es disputaven el control de la monarquia hispànica proposant els seus candidats al tro.

El conflicte tingué un reflex en el si de la monarquia hispànica quan els regnes de la corona d’Aragó van donar suport a l’arxiduc Carles d’Austria i l’Aliança de la Haia, enfront de Felip V que rebia el recolzament de Castella i França.

La victòria de Felip V va suposar la supressió dels òrgans de govern del Principat i la imposició de les institucions i lleis de Castella, pel Decret de Nova Planta (1916).

Text: http://www.es.mhcat.net/servicios/rutes_i_itineraris/la_ruta_1714

Imatge: Sala Florensa, 6 de desembre de 2009

Comentaris

observador ha dit…
aviat no s'hi cabrà al passeig de la universitat amb tanta retolamenta
Anònim ha dit…
S'ha d'aprofitar la història que té Cervera!
souvenir d'interior ha dit…
sempre he pensat que seria més lògic que l'oficina de turisme fos a la universitat que no pas als baixos del museu, la universitat està molt desaprofitada turísticament