La Generalitat no ha vist la normativa del foc quinze dies abans del termini


El departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya encara no ha pogut accedir al text estatal de transposició de la directiva europea de pirotècnia, quan falten quinze dies perquè finalitzi el termini marcat per enllestir el document, que ha de tenir en compte les al·legacions de les colles de dimonis, diables i festes del foc com la Patum. Ramon Fontdevila, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, ha explicat al respecte que "se'ns ha dit que el termini s'incompleix i a principis de gener no s'haurà adaptat la directiva, perquè encara falta l'aportació d'alguns ministeris". Fontdevila ha demanat, de totes maneres, "poder veure el text aviat per constatar que s'han tingut en compte els acords als què Madrid s'ha compromès de paraula en base les nostres al·legacions".

El ministeri d'Indústria del govern central té, encara, un marge de temps per presentar el text a Europa. Ramon Fontdevila confia, doncs, en què "amb dues o tres setmanes més, com a màxim a principis de febrer, es pugui tenir enllestit". La preocupació per a veure les al·legacions també es mostra des de l'Ajuntament de Berga, on Jaume Vima, regidor de Patum diu que "ens preocupa que no se'ns entregui fins que Brussel·les ja el tingui".

Informació extreta de la pàgina web del diari Regió7, a http://www.regio7.cat/bergueda/2009/12/22/generalitat-no-ha-vist-normativa-del-foc-quinze-dies-del-termini/60133.html

Imatge: http://blogs.ccrtvi.com/media/881/20090512-temps.gif

Comentaris

cerverí ha dit…
Qui s'ho creu això?
Ho diu el Fontdevila, no?

NO ASE FALTA DESIR NADA MAS!