Innocentada - Els Peixaters de Cervera actualitzen la seva web castellera

NOTICIA PUBLICADA AMB MOTIU DEL DIA DELS SANTS INNOCENTS



Els Peixaters de Cervera presenten des d'avui una nova actualització de la seva pàgina web, la primera web castellera de la Segarra: http://www.peixatersdecervera.net/.

Aquest portal casteller, creat l'any 2008, presenta amb una nova imatge i un modern disseny un bon grapat de novetats, com la botiga, l'enquesta i el racó de la canalla, una informació més diversa i actualitzada, així com diversos espais de participació i d'entreteniment pels més agosarats.

La web, en paraules de Joan Miret, el cap de colla, "és l'expressió digital del decàleg casteller: força, equilibri, valor i seny!!".

Peixaters i peixateres, per molts anys!

Visiteu la web dels Peixaters de Cervera a http://www.peixatersdecervera.net/

Informació facilitada pels Peixaters de Cervera, peixatersdecervera@gmail.com

Comentaris

peixater del tronc ha dit…
Felicitats per la web! És molt fresca i marinera.
ignorant en la matèria ha dit…
Quin castell és el 7d8aa?
brou de peix ha dit…
No tinc paraules,es sensacional!
Anònim ha dit…
aixó si que serà rivalitat
Anònim ha dit…
el 7d8aa deu ser el 7 de 8 amb dos agulles je, je, je...
la tarraconense ha dit…
l'escut és impressionant! visca el lluç!
xanquete ha dit…
Serà una inocentada,però la web està molt però que molt bé!
un altre del tronc ha dit…
Quin dia són els assatjos?

Molt bona
L'estoret mandrós ha dit…
La veritat, si que faltava una mica d'assajos... va costar una mica el primer pilar.
A veure si millora una mica de cara a la propera temporada ;-)
terç ha dit…
Potser sí que ens vam passar una mica plantant el primer dia el pilar de 12 amb agulles...
Lo Carranquer ha dit…
Llegit a La Teiera, el bloc del Salvador Palomar

Capital sideral. __________________________________
29/Desembre/2009


Ahir va ser un dia de conya. Al matí presentava, amb el crit de «Reus, capital sideral», el llibre de Josep M. Gort Sardà, Yo, el primer visitante del planeta Marte, que ha reeditat Carrutxa. Avui, la Natàlia Borbonès, en la seva crònica a El Punt, recorda aquest «lema, logotip, crida o el que sigui, pel qual se’t cobraria una fortuna en qualsevol agència de publicitat». Personalment, vaig cobrar un suculent entrepà de marcià, amb gust de pernil, a càrrec de l’entitat –o del seu president, vés a saber–, i vaig quedar d’allò més satisfet. L’edició, rigorosament facsímil, va agradar molt als centenars de persones que no van assistir a l’acte.

Apropar-se a la figura de Josep M. Gort Sardà ha estat d’allò més engrescador. Més enllà del reusenquisme carrincló i políticament conservador que algun cop l’ha reivindicat, la figura de Gort apareix com la d’un trangressor, en la seva pràctica quotidiana, que qüestiona l’autoritat i l’ordre establert, i ho fa d’una manera lúdica, ben sovint festiva. També ens mostra la capacitat de trangressió de la festa per ella mateixa, més enllà dels seus continguts aparentment inofensius.

Josep M. Gort exercí l’antifranquisme des del surrealisme i penso que avui seria no menys crític amb certs personatges d’un poder democràticament legitimat però prepotents i ridículs en les seves actituds. Caldrà tornar sobre la seva trajectòria, la de la seva colla, i sobre la història d’aquest coet reusenc que, des de fa més de mig segle, intenta enlairar-se cap als astres.

Ahir també ho féu, a càrrec del Ball de Diables reusenc, amb un desplegament de mitjans que posa ben alt el llistó de les cercaviles humorístiques de carrer prèvies al carnaval que, des d’antic, han caracteritzat la nostra tradició festiva. Amb un coet de coloraines i un astronauta que, més que anar a Mart, semblava haver tornat d’un viatge astral a l’Eivissa dels anys setanta; amb unes autoritats soviètiques decadents i una sonoritat que no tenia perdó, el Ball de Diables va fer llenya de l’arbre caigut –que diuen– i reblà el clau amb un ball parlat, d’aquells que no diuen res però fan soroll, de nom llarguíssim que no puc recordar. La desfilada fou animada i, arribats al Mercadal, després d’uns parlaments molt elaborats i el tradicional compte enrere, el moment de la primera encesa, amb l’astronauta a l’interior, fou sublim.

Entre les moltes innocentades que he trobat a la xarxa, voldria destacar la constitució de la plataforma «Lo Priorat també vola», la creació de la nova empresa dedicada a la reproducció d’elements festius patrimonials catalans i la molt treballada pàgina web de la colla castellera «Els Peixaters de Cervera».

Podeu llegir més sobre la diada dels Innocents a Reus a:
Es presenta el llibre de Josep M. Gort
Èxit absolut de la presentació del llibre “Yo, el primer visitante del planeta Marte”
Carrutxa reedita la primera visita a Mart d’un reusenc
L’Espeteck ja és rumb a Mart
Reus, capital sideral
_______________________________________________
http://cat.bloctum.com/spalomar/2009/12/29/capital-sideral/