Innocentada - Adéu al pas a nivell del carrer Victòria!

NOTICIA PUBLICADA AMB MOTIU DEL DIA DELS SANTS INNOCENTS



La separació de Cervera en dues parts per raó de la via del tren ja és història! El plenari de la Paeria de Cervera, reunit ahir dissabte en sessió extraordinària, va donar llum verda al projecte de connexió i planejament del nou traçat del carrer Victòria i zones colindants.

Com és ja conegut, el passat 10 de desembre la Junta de Govern Local va adoptar l’acord de mostrar la conformitat a l’estudi previ per la supressió del “Paso a nivel del P.K. 239/810 de la línea Zaragoza- Barcelona en el Término Municipal de Cervera (Lleida)", altrament conegut com el pas a nivell del carrer Victòria, o més popularment, de "la costa dels campos".

A partir d'aquell fet es va convocar amb format urgent un concurs internacional d'arquitectes, resolt ahir mateix. D'entre el més d'un centenar de projectes presentats pels més prestigiosos estudis d'arquitectes -Foster, Isozaki, Nouvel, Calatrava, ...-, el guanyador ha estat el signat pels italians Roberto i Giancarla Caraggolo, constructors entre d'altres del mític circuit de Fórmula 1 de Mònaco i del famós carrer Lombard de San Francisco (EUA).

El projecte -a la imatge-, amb un mínim impacte visual sobre l'entorn, està inspirat en les escales del campanar de Cervera, i inclou destacats elements constructius:

  • catorze passos elevats i soterrats situats a diferents nivells d'alçada, al mateix lloc que l’actual pas a nivell,
  • assegurar la continuïtat d’un vial de l’avinguda d'Agramunt amb el carrer Montoliu -al centre de la imatge i distingible fàcilment-, que permet l'accés als establiments comercials, vivendes i parkings particulars (inclou un accés directe a la planta superior de cal Albareda),
  • el compliment de les normes d'accessibilitat (rampes, replans, pendents, baranes...), a l'estil de la recent estrenada plaça del Consell Comarcal.
Val a dir que importants empreses internacionals com Ikea, Media Markt o Leroy Merlin ja s'han posat en contacte amb la junta directiva del Centre Obrer i els propietaris dels silos per instal·lar-hi allà properament un gran centre comercial.Sens dubte, el millor regal de reis en temps de crisi per un futur gloriós de la nostra ciutat. Cervera, endavant!

Comentaris

jaume primer ha dit…
qui pagarà tot aquest mamotreto???
Anònim ha dit…
I de l'Espàtula que se'n farà?