Tot a punt per a 'la Nit de la Sardana', la festa de cloenda de l'any sardanista a les Terres de Ponent


La gran festa del sardanisme de les comarques lleidatanes 2009 tindrà lloc aquest dissabte, 28 de novembre, a Mollerussa. L’acte, que aplega els diferents sectors del sardanisme (aplecs, concursos, ensenyament de sardanes, etc) es presenta com la cloenda de la temporada i el retrobament de les diverses vessants del sardanisme.

La primera part de la vetllada començarà a 2 quarts de 8 del vespre, amb un concert de sardanes a càrrec de la Bellpuig Cobla, al Teatre l’Amistat. És en aquesta primera part on el sardanisme de competició agafa més protagonisme, ja que també s'hi farà el lliurament de trofeus del 35è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma, tot desvetllant la classificació final del campionat.

Després d’aquesta primera part, els assistents es traslladaran al Restaurant Resquitx on, a 2 quarts de 10 del vespre, es donarà inici al sopar de la Nit de la Sardana. I, quan s'arribi al moment de les postres, serà quan es desvetlli un dels secrets més ben guardats de la festa: els esperats Premis Rotllana. Es tracta de les distincions que anualment atorguen les diferents sectorials de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida (Coordinadora d’Aplecs, Saltem i Ballem, ACSTLL i Federació) a persones o entitats que han destacat o destaquen per la seva tasca a favor del món de la sardana. I com a colofó, una ballada de sardanes amb la Bellpuig Cobla clourà la festa fins ben entrada la matinada.

Per a més informació i inscripcions al sopar: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, a través de l'adreça electrònica federacio@sardalleida.org o del telèfon 973 711 975.

Imatge: Colla Sardanista 'Estol' d'Agramunt; Concurs de colles sardanistes de la Festa Major de Cervera 2005; autor: Sala Florensa

Font: http://fed.sardanista.cat/

Comentaris