Necessitem grallers!

Sabíeu que antigament les persones que viatjaven soles duien una gralla entre les seves possessions amb la creença que li serviria per espantar els éssers fantasiosos que viuen en la natura? I que la inxa de la gralla, durant la mitjanit de Nadal, es feia servir per simular el cant del gall i anunciar així el nou dia? Doncs jo fins fa poc tampoc ho sabia, i és que internet n'està ple de coses sobre la gralla!

Però si el que no sabeu és tocar-la i us fa gràcia aprendre'n, o bé en teniu una i voleu començar a sortir a fer cercaviles, només cal que ens ho digueu -sigueu carranquers o no, això és igual-. Ens fan falta grallers i tenim ganes d'augmentar el nombre!

La Marga Garcia i jo -la Núria Turull- anem quedant de tant en tant, i ara ens hem proposat fer-ho els dissabtes a la tarda. Si algú en té ganes que es posi en contacte amb nosaltres (nuriaturull@gmail.com), i quants més serem més riurem!

Des d'aquí també animo als grallers actuals i als antics grallers que de tant en tant pensin una mica amb els que comencem i ens vinguin a ajudar!! ... que de motivades n'estem molt, i ens falta agafar bé la pràctica!

Text: Núria Turull, nuriaturull@gmail.com

Imatge: Grallaire, tret d'una auca set-centista, a http://ca.wikipedia.org/wiki/Fitxer:Grallaire.png