Fèlix Millet, caganer 2009


Quin paio en Fèlix "Bitllet". Com tenia ensarronats a tothom. La seva fam insaciable de quartos l'ha fet caure del pedestal i l'ha portat a ser el personatge estrella d'aquesta tardor. Per aquest motiu a la Terrisseria de Caldes l'han triat com a caganer negatiu del 2009.

Font: http://terrisseriadecaldes.blogspot.com/2009/11/felix-millet-caganer-2009.html

Comentaris

Anònim ha dit…
Fèlix Millet, entre els caganers famosos del 2009.
=============================================

AGÈNCIES.BARCELONA

Artesans catalans fabricants de figures de pessebre immortalitzaran aquest any com a caganer, entre altres, l'expresident de la Fundació Orfeó Català i del Palau de la Música, Fèlix Millet, segons ha explicat a Europa Press Joan Martínez, un dels artesans de la Terrisseria Caldes, a Caldes de Montbui (Barcelona).

Martínez explica que la previsió és fabricar molts exemplars del caganer Millet, si bé no ha pogut oferir xifres exactes encara, tot i que preveuen que la demanda serà alta. "Ha sigut la notícia de l'últim moment --ha assenyalat--, i ho farem perquè és notícia, com cada any".

La figura del caganer Millet l'immortalitza amb ulleres negres, en la coneguda posició i amb una bossa proporcionalment gran a la mà dreta en què s'aprecia el símbol de l'euro.

Futbolistes, professions i personatges de còmic

La mateixa empresa posarà al mercat les figures que representen els jugadors de futbol Zlatan Ibrahimovic, Xavi Hernández o Andrés Iniesta, mentre que la companyia Caganer.com, de la família Alós-Pla de Torroella de Montgrí (Girona), ha creat els caganers de la Reina Isabel II d'Anglaterra, Alberto Ruiz Gallardón o Esperanza Aguirre, entre altres personalitats.

Caganer.com també ha afegit figures representant diverses professions, com el caganer infermera, la mestra, el metge, l'advocat, el ferroviari i l'excursionista, així com el caganer periquito, del RCD Espanyol. Altres de les novetats són les figures de les parelles de gegants de Torroella de Montgrí i de l'Estartit (Remei i Xiscu); de l'Estàtua de la Llibertat de Nova York; dels personatges infantils Pocoyo i Hello Kitty i del personatge de còmic, Homer Simpson.

També hi ha figures dels pilots de motociclisme Valentino Rossi, Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo; els pilots de fórmula 1 Lewis Hamilton i Fernando Alonso, amb el nou equip de Ferrari, i el tennista Roger Federer.

En la tradició pessebrista catalana, el caganer és una figura entranyable i respectada i als pessebres vuitcentistes era una figura obligada perquè es pensava que posar-lo al pessebre portava sort.
______________________________________________
http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=662860&idseccio_PK=1013
Núria ha dit…
que menys que dedicar-li el caganer de l'any! s'ho ha guanyat!
Encara seré capaç de voler cobrar drets d'imatge....