Clou el 35è Campionat de colles sardanistes de la Terra Ferma - 2009

El palmarès del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma 2009 ha estat el següent:



Les colles Remembrança de Lleida (amb 200 punts), Xalem de Bellvís (amb 193 punts) i Estol-Espígol d’Agramunt (amb 189 punts) s’han classificat en les millors posicions en el podi final del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma de 2009.

Cal destacar el bon paper de la colla de Bellvís que, debutant aquest any, ha aconseguit desbancar la seva contrincant lleidatana en els dos darrers concursos de la temporada, sense fer-se però amb el primer lloc de la classificació. Per la seva banda, Estol-Espígol d’Agramunt ha quedat primera en la modalitat de punts lliures i ha anat seguida en les dos classificacions (lluïment i punts lliures) per la lleidatana Dolç Infern (182 punts), que sí que s’ha fet amb el primer lloc en la sardana revessa, en el seu primer any en la categoria gran.

Les altres colles classificades han estat: Ferma de Ponent (157 punts), en cinquè lloc, i Verge del Miracle (101 punts) en sisena posició. Per sota dels 100 punts hi han quedat les colles Brut natura, amb 63 punts; Sol ixent, amb 47 punts; Font de Valldans, amb 33 punts; Margaridoia, amb 30 punts; Força Barres i Escacs, amb 18 punts; Jovencells, amb 17 punts; i Alguairenca, amb 14 punts.

En categoria infantil, la lleidatana Dimoniets s’ha endut el Campionat, amb 200 punts en lluïment i 33 en revessa. Darrera seu han quedat Saltirons, Demà Jovencells i Esclat de Joventut.

La campiona en la categoria juvenil ha estat la Colla Somni del Grup Sardanista Montserrat, que no ha tingut rival aquesta temporada i ha quedat en el primer lloc de la seva categoria, amb 204 punts.

Finalment, la colla junedenca Arc de Sant Martí ha aconseguit el lideratge en alevins amb 203 punts en lluïment i un únic punt en revessa. Darrera han quedat les colles Saltem i ballem i Petits eivarsencs.

L’acte de lliurament de trofeus es va celebrar el dia 28 de novembre de 2009, a la tarda, com a preludi de les celebracions de la Nit de la Sardana 2009 de les terres ponentines, que va tenir lloc a la ciutat de Mollerussa (Pla d’Urgell) i durant la que es van atorgar els Premis 'Rotllana', instituïts per la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida.

Font: http://fed.sardanista.cat/

Comentaris

profà ha dit…
Quines són les colles de Cervera?
Núria ha dit…
Jovencells, Demà Jovencells i Esclat de Joventut
Lo Carranquer ha dit…
Com a cloenda de la temporada sardanista a les comarques ponentines, la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida celebra des de fa quinze anys la Nit de la Sardana. La festa d’enguany s’ha celebrat a Mollerussa, el dia 28 de novembre, enmig d’un ambient cordial i ben acollidor.

Dins el protocol de la Nit de la Sardana, la Federació lleidatana promou la proclamació i lliurament dels Premis Rotllana per a distingir persones i entitats en reconeixement a la seva dedicació al foment de la sardana. A Mollerussa, els guardonats amb els Premis Rotllana de 2009 han estat els següents:

La cantant Núria Feliu, que ha rebut el Premi Rotllana de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, per la seva tasca dels darrers anys de promoció de la sardana i especialment pel treball literari i discogràfic ‘Les sardanes més populars’ datat de l’any 2007 i que ella personalment cuida d’anar presentant arreu de Catalunya, on és requerida per fer-ho.

El Premi Rotllana de la Coordinadora d’Aplecs s’ha atorgat al Col•lectiu Cultural Cappont, de Lleida, per incloure la sardana i els seus valors dins les seves activitats.

El Premi Rotllada de l’Agrupació de Colles Sardanistes l’ha obtingut Juanjo García i Mora, per la seva trajectòria com a dansaire vinculat des de fa més de 40 anys al Grup Sardanista Montserrat, on és capdanser de la seva colla gran: Remembrança, guanyadora del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma des de fa més de cinc anys.

Finalment, el Premi Rotllana del Saltem i Ballem, dedicat a la tasca de formació de nous dansaires, s’ha atorgat a Montserrat Minguella Torres, de Bellvís, que ha renovat l’ensenyament de sardanes als més petits amb noves propostes didàctiques.

Prèviament al lliurament dels Premis Rotllana, el mateix dia 28 de novembre s’ha fet la proclamació de les colles sardanistes guanyadores del Campionat de la Terra Ferma, que en la categoria de grans s’ha adjudicat a la Colla Remembrança de Lleida. La Campiona en la categoria infantil ha estat la Colla lleidatana Dimoniets; en juvenils, la Colla Somni del Grup Sardanista Montserrat; i en alevins, la Colla Arc de Sant Martí, de Juneda.
_______________________________________________
http://fed.sardanista.cat/