Art reivindicatiu


Aquest dissabte l'Assemblea de Joves de Cervera (AJC) va dibuixar aquest gran mural que podeu veure tots a una de les parets del Centre Obrer.

Ens han dit que no està del tot acabat, però de moment, us passem una foto on podeu veure la nova imatge del Centre: una reproducció d'un cartell força conegut proclamant la llibertat.

Des d'aquí felicitem a l'AJC per aquesta bona feina.

Text: Núria Turull, nuriaturull@gmail.com

Foto: Jordi Escudé

Comentaris

Gran Cartellista ha dit…
Carles Fontseré!
Un dels més grans cartellistes catalans. El cartell original és de la FAI.
Raccioné ha dit…
No poso en dubte que el cartell ha quedat molt bé, però no crec que sigui lo millor d'una assossiació juvenil, la qual crec que tindria que ser el més apolítica millor, per les JERC llavors si que te sentit.
ja m'agradaria a mi tenir la seva edat ha dit…
Joventut, diví tresor...
Anònim ha dit…
Està quedant increïble!!!
Anònim ha dit…
Raccioné amb gent con tu si que anem bé amb aquest poble,per que no et planteges ser el substitut del julian puig
Xavi Martí ha dit…
Bones ANÔNIM, amb el teu comentari encara m'ho poses millor, com sempre els extremistes son els que ho enreden tot i la lien, ja siguin d'esquerres o de dretes. I posat's a liar-la, aquesta vegada s'ha fet a la propietat que toca, ja que les parets de Cervera foten pena de pintades d'un i de l'altre "bàndol" així si que ANEM BÉ, MOLT BÉ.
Calamunda ha dit…
Xavi, aquí em sembla que pixes fora de test.

Que decideixi l'assemblea si vol estar politizada o no, ara aquest cartell que té de polític? Em sembla que el clam, ens agrupa a tots! no?

I sobre les pintades crec que la majoria no les han fet gent de Cervera.

Si vols demà en parlem desprès del futbito...
Jordi ha dit…
Bones Xavi

De fet, al mural encara hi falte el logo del centre obrer, i es que son ells els que ens van demanar a l'assemblea a vere si voliem fer-lo, i com a requisit, hi havie d'haver una estelada. Per cert, tambe ha servit per tapar una pintada que hi havie a la paret...

Esperem poder acabar-lo aquest dissabte!
Joan ha dit…
Xavi definitivament et rellisca l´embrague.
Xavi ha dit…
Pel que veig un no pot tenir una opinió, agradi o no, i expresar-la tranquil·lament com vaig fer en el primer comentari, sense que li diguin que està malament del cap, em recorda altres temps. No patiu, un cop vist el tema, ja no relliscaré més. Bona nit.
norman foster ha dit…
L'edifici del Centre Obrer o canvien molt les coses o acabarà ensorrant-se per manca d'inversions.
lo geperut ha dit…
si voleu veure el cartell original del Carles Fontseré l'he trobat a http://estelnegre.balearweb.net/archives/20070105
GRan Cartellista ha dit…
Carles Fontseré (Memòries d'un cartellista català 1931-1939)
ED.PÒRTIC

L'ORIGEN DEL CAMPEROL DEL CARTELL:

"En travessar la plaça de la universitat camí del col·legi, la mola imponent de pedra tosca del monument al Dr.Robert - l'alcalde que a finals del s.XIX es guanya una gran popularitat-, emplaçat al bell mig de l'esmentada plaça ( actualment reedificat a la Plaça Tetuan després d'haver estat enderrocat pel franquisme), era la meva atracció preferida. Pujava corrent la graonada que li feia de base per tocar amb les mans la corba pètria de les columnes(...) El gest vigorós del segador de bronze,(...) empunyant la falç i la bandera, també de bronze que honra el monument són dues imatges que des de la infància m'han quedat gravades per sempre en la ment, amb tanta intensitat que, quan anys més tard durant la revolució del 19 de juliol del 1936 vaig pintar un cartell per a la FAI que representava un cammperol empunyant la falç davant una bandera roja i negra i proclamant llibertat!, vaig inspirar-me en el record del segador català del grup escultòric de Llimona"
PÀG,53.

"Potser totes les coses que no formen part de la història oficial, esdevenen a tots els països, amb el pas dels anys: folklore"
PÀG.45
Calamunda ha dit…
Home Xavi, no es que no es pugi opinar, ja saps que aquí es pot opinar mes que enlloc i mes tu que sempre dones nom i cognom.

Potser la forma ha fallat... tot i que ningú es políticament correcte en aquesta casa. Ara que que diguis que semblen altres temps...