Nova reunió del 'Projecte Cervera'



Benvolguts cerverins,

Després de realitzar cinc reunions amb representants del comerç, indústria, entitats esportives i socials i representants de la cultura i patrimoni, hem recollit les inquietuts de cada un d'aquests sectors i l'opinió sobre quina és la situació de la nostra ciutat. En els diversos debats s'ha parlat del que funciona i del que no intentant trobar solucions a cada situació. Recopilant tota la informació arribem a les següents conclussions :

  • Cervera està estancada, ha de despertar i té potencial per fer-ho. Hi ha persones preparades i disposades a treballar per aquest objectiu.
  • Les necessitats de cada sector són molt diverses, algunes requereixen inversions importants i altres no. S'han de definir quines d'aquestes necessitats són prioritàries tot i que sembla que estan ja identificades les més importants.
  • Caldrà ser tolerant, solidari i pacient per afrontar els diferents projectes ja que no tots afecten per igual als diferents sectors amb els que s'ha parlat.

Una iniciativa com aquesta genera comentaris de tota mena i de fet ja ho vam anticipar en la primera carta publicada el passat 6 de juliol. En aquest sentit volem dir el següent:

  • No hi ha cap partit polític al darrera d´aquesta iniciativa i com a grup no tenim cap intenció de crear cap partit polític per presentar una alternativa de govern municipal en les properes eleccions. A títol individual, cadascú és lliure de fer el que consideri oportú i per tant, de formar part d'una llista en un futur, però aquest grup no té cap intenció de fer-ho com a tal.
  • Les persones que formen part del grup inicial no tenim cap vinculació més enllà de la personal entre alguns dels seus membres. Som persones de pensament divers i que formem part dels diversos sectors de la ciutat. Vam ser convocades i hi vam assistir lliurement a títol personal. Com era d'esperar, algunes persones aniran deixant el grup i altres s´hi incorporaran a mesura que vagi passant el temps i es vagin definint els passos a seguir.
  • S'ha parlat de que hi ha interessos personals. Això és cert. Cada persona que hi participa hi té uns determinats interessos. Tots tenim un negoci, indústria, comerç o participem en entitats de Cervera que volem que progressin. Aquest és el principal interès, que Cervera progressi i millori la seva qualitat de vida. Però està clar que la principal motivació que tenim és el repte de posar en marxa una ciutat que és la nostra i que ens estimem. Els esforços que hi dedicarem seran pel be comú, no pel be particular i això serà molt fàcil de comprovar amb el pas del temps.

A partir d´aquí s´ha de decidir quins seran els següents passos.

  • Volem ser una eina per ajudar. Aquestes iniciatives acostumen a provocar recels i oposició entre els governants. Ara tenim tots plegats una oportunitat per trencar els tòpics. És el moment de deixar de banda els temors, cal ser valents i estar disposats a treballar en equip.
  • El propi Paer en Cap, a través del full informatiu municipal, ha manifestat estar obert a escoltar totes les propostes. Caldrà que Paeria i Projecte Cervera sapiguem aprofitar aquesta oportunitat que brinda una part de la ciutadania. Tot i que no compartim alguns dels punts que considerem claus, cal fer un esforç per acostar el govern a la voluntat dels cerverins i el nostre projecte pot ser una bona eina per fer-ho.
  • Volem fer un esforç per implicar el màxim de gent possible en aquest projecte. Aquest és un projecte obert a les persones que estimen Cervera, que siguin de pensament obert, tolerant, optimista, amb ganes de treballar en equip i disposades a dedicar-hi temps. Animem a tots els comerços, empreses, entitats diverses i associacions de veïns i particulars a formar part d´aquest projecte. Animem a l'Associació de Comerciants a que hi participin amb els representants que considerin oportuns, a la Cambra de Comerç i als diferents ens de gestió locals.

Per tot aixó, ens adrecem a tots els que comparteixin les nostres inquietuds i animem a tothom a participar en aquest projecte i amb tal finalitat convoquem una reunió pel proper divendres 23 d'octubre a les 21.30 hores a l'Auditori Municipal. En aquesta reunió es tractaran els objectius més importants expressats pels diversos sectors en les cinc reunions anteriors i es definirà l'estratègia a seguir a partir d'ara.

Pensem que estem davant una gran oportunitat de fer un pas endavant per Cervera. La vostra resposta marcarà la magnitut d'aquest pas.

PROJECTE CERVERA


Font: http://projectecervera.blogspot.com/2009/09/segona-carta-als-cerverins.html

Imatge: foto de Cervera des del campanar, 19 d'agost de 2009, Sala Florensa

Comentaris

carranquera ha dit…
allà hi serem!
Cerverí ha dit…
Enhorabona per aquesta iniciativa, espero que funcioni. A partir d'ara, jo també hi participaré i entre tots hem d'intentar que arribi a bon "port".

Espero que siguem molts els que vulguem millorar la nostra ciutat, ho necessita urgentment.
pere botero ha dit…
Cervera necessita un gran cop d'efecte, quelcom que canviï la dinàmica negativa d'aquests darrers quaranta anys.
Carles Sala ha dit…
M'acabo d'enterar que s'ha mort l'Antonio Pintó, per cert, un dels promotors del projecte Cervera. Una notícia molt trista i molt dolenta per l'associacionisme cerverí. L'Antonio era una persona molt vinculada al futbol i a l'escola de futbol, a l'Aula de la Gent Gran, al Casal... El trobarem a faltar.
xavi ha dit…
Hi ha algun ordre del dia de la reunió?