El Museu Comarcal adquireix una 'taula' del Mestre de Cervera


El Patronat Municipal Duran i Sanpere, òrgan gestor del Museu Comarcal de Cervera, va adquirir aquest dijous dia 22 d'octubre a la casa de subhastes Balcli's una taula del Mestre de Cervera de procedència desconeguda [veure imatge].

És tracta del fragment d’una predel·la amb la Mare de Déu, que segurament flanquejava un Crist Dolorós. És una peça inèdita de l’autor batejat com Mestre de Cervera; un artífex prolífic que treballa a Catalunya entre el final del segle XV i l’inici del XVI amb clares influències del taller valencià de Joan Reixach. La historiografia encara debat sobre la identificació hipotètica del mestre anònim amb Pere Girard. Sigui com sigui, però, el nom proposat per Gudiol i Alcolea de Mestre de Cervera té la virtut d’evocar amb precisió el territori en el qual va desplegar la seva activitat aquest pintor. De fet no s’ha descartat la possibilitat que hagués residit a la vila de Cervera, on hi va haver una intensa activitat pictòrica a cavall del segle XV i XVI.

Amb aquesta adquisió el Museu Comarcal de Cervera passa a enriquir les seves col.leccions d’art dels segles del gòtic. Actualment, la col.lecció permanent del museu ja exposa un retaule d’aquest mateix artífex, el retaule de l’Àngel Custodi procedent de l’església de Santa Maria de Cervera, una de les obres més emblemàtiques del Museu.

Informació facilitada pel Museu Comarcal de Cervera, museu@museudecervera.cat

Imatge: http://www.balclis.com/catalogo.asp?pagina=40&catalogo=PIN

Comentaris

tita cervera ha dit…
No serà pas de l'Aragó? A veure si tindrem un nou litigi d'obres d'art...
lo caganer ha dit…
quant ha costat?
fèlix ha dit…
en algun lloc he llegit que 3.500 euros, una ganga!