El dia 21 de novembre, a Mataró, lliurament dels premis 'Sardana 2009'


La capital del Maresme, que enguany ostenta el títol de Ciutat Pubilla de la Sardana, serà l'escenari de l'acte de lliurament dels Premis anuals que distingeixen les tasques més rellevants de difusió i defensa de la nostra dansa. Uns reconeixements que atorga la Federació Sardanista de Catalunya en nom de l'Obra del Ballet Popular després de valorar els mèrits i esforços que acrediten persones i entitats d'arreu del país.

El dia 21 de novembre, a dos quarts de sis de la tarda, se celebrarà l'acte solemne de concessió de les medalles al mèrit i els premis sardana de 2009, en el marc de la Basílica de Santa Maria de Mataró. Hi participaran el president de la Federació Sardanista de Catalunya i l'alcalde de Mataró tot destacant els mereixements dels guardonats, que rebran les distincions obtingudes en mèrits a la seva iniciativa i esforç. La vetllada es clourà amb un breu concert a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona, dirigida per Marcel Sabaté.

Joan Vidal i Gayolà, fundador de la Federació Sardanista de Catalunya i, durant gairebé vint anys, president de l'Obra del Ballet Popular, rebrà la Medalla al Mèrit Sardanista i Jesús Ventura i Barnet serà distingit amb la Medalla al Mèrit Musical de la que s'ha fet creditor per la seva trajectòria com a intèrpret, director i promotor d'iniciatives artístiques i innovadores amb la cobla. D'altra banda, la Federació Sardanista de Catalunya ha decidit distingir la Comunitat Benedictina del Santuari de Montserrat amb la Medalla al Mèrit Cívic per la seva actitud i suport a la celebració dels Aplecs d'Esbarts a Montserrat, des de l'any 1956; i la Medalla al Mèrit de la Dansa Catalana a Joan Gómez i Soriano, per les seves composicions i la direcció d'esbarts.

Igualment, els Premis Sardana de 2009 són per a reconèixer determinats aspectes i actituds en pro de la nostra dansa, en àmbits com la Dedicació, la Continuïtat, la Promoció i Difusió de la Sardana, les Iniciatives Renovadores, els Estudis Sardanistes, la Comunicació i el Treball Discogràfic. Els guardonats són Francisco Melero, Carles Solanich, Jordi Angelats, Josep Burniol i Joan Castellà en tasques de dedicació. Per la seva trajectòria de continuïtat, el Premi Sardana s'ha atorgat a la Cobla Els Montgrins, l'Esbart Manresà de Dansaires, l'Esbart Ciutat Comtal i l'Agrupació Sardanista de Bellpuig. D'altra banda, la Cobla Selvatana i Montserrat Juvanteny han merescut el Premi Sardana a la Promoció i Difusió; Carles Coll i Francesc Cassú, el premi a Iniciatives Renovadores; Tomàs Espanyó, el premi als Estudis sardanistes; el Diari Segre, el premi de la Comunicació; i l'Agrupació Sardanista Costa Brava, el Premi al Treball Discogràfic.

Font: Noticiari Sardanista de la web de la Federació Sardanista de Catalunya, http://fed.sardanista.cat/

Comentaris

xavi ha dit…
el Joan s'ho mereix tot, aquest premi i la creu de Sant Jordi! visca els Ametllers!!!