Cervera emprendrà el gruix del pla de barris el 2010


Cervera executarà el gruix de les obres del pla de barris, amb una inversió de 2,6 milions d'euros, el 2010.

En el comitè d'avaluació i seguiment del pla de barris, reunit dimecres passat, es va presentar el projecte de la primera fase de rehabilitació de Sant Domènec com a local polivalent. Aquesta actuació suposa un cost d'1,2 milions d'euros destinats a consolidar les arcades, les parets i la teulada de l'antiga estructura. Segons l'alcalde, Joan Valldaura, es licitarà i executarà l'any que ve.

En la reunió es va recordar que durant el 2010 s'executarà la primera fase del Centre Cívic, amb un import de 873.000 euros dels 1,6 milions que suma el conjunt global. L'alcalde va explicar que hi ha un problema de finançament. No obstant, va matisar que durant el pròxim exercici es deixarà acabada la primera fase, consistent en la consolidació de l'estructura i la teulada, la instal·lació d'un ascensor i l'habilitació de les sales perquè puguin entrar en funcionament durant el 2010.

Finalment, Valldaura va recordar que l'Incasòl haurà de licitar la urbanització del carrer Estudi Vell (dels jutjats a la plaça Major) abans d'acabar el 2009. El projecte costa 519.000 euros i pretén donar continuïtat al model iniciat al carrer Major. A més, proposa la creació d'una nova plaça pública als patis de l'antiga biblioteca.

Aquest any, dins del pla de barris, s'ha executat el centre juvenil a l'antiga seu de Creu Roja i s'ha redactat el projecte de Sant Domènec. L'esmentat pla, que està executat en un 15%, suma un total de 8,7 milions d'euros i ha d'estar completat el 2011.

Text: Xavier Santesmasses, a http://segre.com/nc/comarques/detall-de-la-noticia/article/cervera-emprendra-el-gruix-del-pla-de-barris-el-2010/244/

Imatge: església de Sant Domènec, Sala Florensa, 12 d'agost de 2009

Comentaris

Cal Raccioné ha dit…
Si, si, molt pla de Barris per millorar el casc antic però a tirar cases a terra s'ha dit. Ara es gastaran una pasta en arreglar el carrer Estudivell, ojo que no costi el doble com el Carrer Major i segons el POUM la meitat de les cases del carrer van a terra i encara no saben per que, les llengües diuen per fer aparcaments, no fos cas que els de l'ajuntament tinguin que caminar massa per anar a la feina, manda huevos.
Anònim ha dit…
I el tema "cal racó" que?
Anònim ha dit…
UN PLA DE BARRES CONSISTEIX EN DERRIBAR LO VELL PER FER-HO NOU, DONCS PER QUE TOCAR-HO SI DESPRES PERT TOT L'ENCANT DE CIUTAT DE L'EDAT MITJA.
Anònim ha dit…
No se si el centre jovenil de l'antiga creu roja,te exit o per altra banda es un fracas?