La Festa Major de l'Arboç del Penedès declarada 'Festa Patrimonial d'Interès Nacional'

La Generalitat de Catalunya ha declarat la Festa Major de l'Arboç del Penedès (22 d’agost) Festa Patrimonial d'Interès Nacional, el màxim guardó que pot tenir una festa popular catalana.

El 2006 la Generalitat va decidir crear la nova llei de patrimoni festiu de Catalunya, classificant-la en: festa popular d'interès nacional, festa tradicional d'interès nacional, element festiu tradicional d'interès nacional, hspace= element festiu patrimonial d'interès nacional. Aquesta nova categorització va propiciar que el consistori sol·licités que la festa major de l'Arboç fos declarada Festa Patrimonial d'Interès Nacional.

D’altra banda, el Consell de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya també ha comunicat a l'Ajuntament de l'Arboç que declararà elements patrimonials d'interès nacional el ball de diables (1876), la Carretillada, el ball de bastons (1770), els gegants (1770) i l'exhibició castellera amb les seves particularitats i les seves músiques.

L’Arboç (el Baix Penedès) celebra la seva Festa Major en honor al patró sant Julià, que celebra la seva festivitat el 22 d'agost.

Més informació a http://www.festes.org/articles.php?id=157

Informació i fotografia facilitats per l'Ens de Comunicació

Comentaris