'EnDansa', el portal de la dansa d'arrel tradicional


EnDansa és un projecte de l'Associació per la Innovació a la Cultura Catalana amb l'objectiu de desenvolupar noves tecnologies i plataformes de difusió i promoció de la dansa d'arrel tradicional. Un projecte que suma innovació i tradició per fomentar la implantació de les noves tecnologies en la dansa d'arrel tradicional i especialment en la seva distribució i promoció.

El projecte treballa en dues direccions, ajudar a la difusió i fomentar la modernització:

  • Creació de la web EnDansa, el Portal de la dansa d'arrel tradicional com una plataforma que emet informació, esdeveniments i continguts culturals, educatius, divulgatius sobre dansa d'arrel tradicional. EnDansa no és un videoblog, volem fomentar la participació, l'horitzontabilitat i el directe. Una plataforma per a grups, associacions... que tinguin inquietuds i projectes per compartir. Tots els grups o formacions que ho desitgin poden registrar-se com a usuari i penjar els seus vídeos o emetre en directe les seves propostes. A la vegada, el portal emetrà el programa EnDansa - el món de la dansa d'arrel tradicional, que s'està realitzant en un format de tretze capítols de dotze minuts.

  • Implantació de les noves tecnologies al sector. El projecte EnDansa no només pretén ser un aparador de la nostra dansa, pretén facilitar als diferents agents la implantació de noves tecnologies en les seves creacions o manifestacions culturals. I també en la seva difusió, facilitant enregistraments, clips.... En aquest sentit, el Festival ÉsDansa serà una prova pilot per treballar en el portal i introduir el directe i noves formes de difusió en aquest sector cultural.

Els màxims beneficiaris seran tots aquells que treballen en aquest àmbit d'actuació, la dansa d'arrel tradicional: grups, companyies, formacions, mostres, festivals, creadors, historiadors... Tots ells hi tenen el seu espai.

Per a més informació:http://www.endansa.tv/

Font: ÉsDansa - Festival Internacional de música i dansa de les Preses, info@esdansa.cat

Comentaris