Diumenge d'Aquelarre


Imatge: Sala Florensa, agost 2009

Comentaris

premsa ha dit…
Els més petits, protagonistes a la festa de les bruixes de Cervera

Cervera - L.P. 2009-08-30

i nou els més petits van ser els encarregats d'obrir la festa de l'Aquelarre que la ciutat de Cervera celebra aquest cap de setmana. Després de la prèvia del divendres, en la qual centenars de persones van abarrotar la Plaça Major per veure el ritual iniciático organitzat pel grup de percussió femení local Band Tokades, enguany de clara inspiració africana, i ballar amb els diferents grups musicals que en aquell lloc van ser alternant-se.


Ahir a la tarda, va tenir lloc l'Aquelarret, la versió infantil de la festa que es va obrir amb una cercavila en el qual van anar els principals protagonistes els més de 110 nens i nenes que, durant tota la setmana anterior, han estat participant en els tallers organitzats pel Centri Municipal de Cultura.
Repartits en diferents grups, zancos, disfresses, percussió i “diables”, cada grup va mostrar el realitzat durant aquests cursillos en dita rua, que va explicar també amb l'acompanyament de la Colla Infantil dels Diables Carranquers de Cervera i el grup jove dels Bombollers, entre uns altres.
A la nit va ser el torn dels majors. Després de la sortida de la Universitat, que dóna pas a la festa, de nou milers de persones van participar en l'itinerari fins a Calç Racó, on van tenir lloc els protocol·laris elements de l'Aquelarre com l'aparició del Mascle Cabró, l'Escorreguda o el Foqueral.
El foc dels Diables de Cervera Carranquers i el Ball de Diables de Reus, així com la música de tots els nombrosos grups que, en diferents escenaris actuen durant tota la nit, van tornar a posar fermall d'or a una celebració que segueix atraient fins a la capital de la Segarra a milers d'entusiastes.
La celebració acabarà avui diumenge amb el tancament de la Fira del Gran Boc. Dit certamen, centrat en l'esoterisme, les teràpies naturals i l'artesania, ha tornat a omplir de curiosos els patis de la Universitat on s'ha celebrat al llarg de tot el cap de setmana, en el seu decimosegunda edició.
Als carrers i places s'ha viscut l'ambient ja tradicional de la gran festa de les bruixes i la pólvora que esperava rebre per terme mitjà a uns 30.000 visitants, segons l'alcalde, Joan Valladaura. Enguany la crisi també ha afectat al pressupost però no ha impedit que els elements característics estiguessin presents.
________________________________
http://www.lamanyana.es/
més premsa ha dit…
L'AQUELARRET MÉS MASSIU

Més de 10.000 persones van disfrutar de la cercavila infantil que va ser l'aperitiu de l'acte central d'aquesta festivitat que recorda que Cervera va ser terra de bruixes
_____________________________________

Dissabte es va celebrar un ritual africà per despertar els déus.


X. SANTESMASSES | CERVERA

Més de 500 nens de Cervera acompanyats per la Colla Jove dels Diables de Castellbisbal van obrir pas a la cercavila que fa 32 anys va ser l'inici de l'Aquelarre.
Així, l'origen de la festa era inicialment una cercavila infantil que ahir va ser el preludi de la sortida de la festa de bruixes. És l'Aquelarret, un muntatge que compta amb la participació de nens i joves de 3 a 16 anys que s'han preparat durant tota la setmana. Entre altres coses, van elaborar les disfresses de mussols i bruixes sota la supervisió de Fàtima Puig.
Després, els Diables Carranquers, Bombollers i Alea Teatre els van ajudar a preparar l'espectacle de foc, percussió i xanques. Les colles juvenils dels grups de gegants, percussions, teatre i diables de Cervera van acompanyar el seguici infantil i junts van iniciar un itinerari d'un quilòmetre pel centre històric de la ciutat com a anunci a la celebració nocturna que estava prevista que s'iniciés passada la mitjanit. Segons l'edil responsable de l'Aquelarre, Jaume Carcasona, més de 10.000 persones van participar ahir dissabte en la celebració de l'Aquelarret, convertint-se així en una de les edicions amb més participació.
Segons l'edil, el muntatge és bàsic per a les associacions locals, ja que amplia el planter dels grups de la cultura popular de la localitat.
D'altra banda, dissabte a la matinada el grup Band Tokades, acompanyat pels Diables Carranquers, van omplir la plaça Major amb un espectacle amb tints africans en què es va ofe-rir un ritual per despertar els déus.
Així mateix, ahir a la tarda també va obrir les portes al recinte universitari la Fira del Gran Boc. Aquesta part de l'Aquelarre va omplir de visitants els patis de l'històric edifici per veure els mags, tarotistes i venedors de productes esotèrics. El ritual de les il·lusions va inaugurar aquesta fira, que també es pot visitar avui de les 17.00 a les 22.00 hores.
D'altra banda, estava previst que cap a les 23.00 hores comencés l'Aquelarre amb la Cremada de la Universitat. Segons Carcasona, aquest any s'han doblat els efectius d'emergències i també de Creu Roja, que s'han instal·lat estratègicament per diferents punts de la zona històrica, on se celebra la festa. Es preveia que durant la nit els diables de Reus i Cervera cremessin pels carrers de Cervera més de 500 quilos de pólvora.
____________________________
http://www.segre.com/index.php?id=225&no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=46866&tx_ttnews[backPid]=199&cHash=ad5bc8c804
i 3 ha dit…
El diable torna un any més a l'Aquelarre de Cervera acompanyat de música i foc

Actualitzat a les 10:00 h 30/08/2009

Cervera (ACN).- Aquest dissabte a la nit ha tingut lloc la trenta-dosena edició de l'Aquelarre de Cervera (Segarra) amb el Ball de la Polla i la invocació del Mascle Cabró, la seva aparició i el ball de diables i el gran moment de la nit que és l'Escorreguda i el Foqueral. Més de 100 persones entre bombollers, diables, carranquers i geganters han participat aquest dissabte als diferents actes de l'Aquelarre. El foc i la música han envaït la ciutat de Cervera en una festa que com cada any ha atret un gran nombre de públic, que s'espera que arribi a 30.000. L'Aquelarret infantil d'aquest dissabte a la tarda es consolida, amb tendència a créixer, com a una part més de la festa.
________________________________
http://www.3cat24.cat/noticia/402167/segarra/El-diable-torna-un-any-mes-a-lAquelarre-de-Cervera-acompanyat-de-musica-i-foc
"Aquelarre amb imaginació descomunal en temps de crisi"

http://gegantsdecervera.blogspot.com/2009/08/aquelarre-2009.html
Anònim ha dit…
Les colles juvenils dels grups de GEGANTS, percussions, teatre i diables de Cervera.

EL SANTESMASES PIXANT FORA DE TEST COM SEMPRE...
Anònim ha dit…
Què passe amb els mitjans de comunicació i l'Aquelarre? A TV3 ni un trist anunci, i seguint a la mateixa cadena, aquest any ja no van ni portar la unitat mobil per l'aquelarret i pel que fa a la noticia d'avui al telnoticies si l'heu vista lo que la resumeix millor es "no haze falta dezir nada maz" (a part que dure 22 segons, sisi 22 segons, han dit que ere el 31é aquelarre...). No se de qui és competéncia aquest tema pero s'ho haurien de fer mirar...

Per cert, una mica mes i els cartells els pengen quan ja ha passat l'aquelarre
Nuri ha dit…
10.000 persones a l'Aquelarret? Voleu dir?
pere botero ha dit…
Tot depèn de qui ho compti: l'organització, la policia local o el Xavi Santesmasses... Què carai, mal que mal escombrem cap a casa!!!
De fet, amb la gent que ve penso que ja n'hi ha prou, no ens cal més.
Visca l'Aquelarre!
la generala ha dit…
L'encesa dels nois de diumenge va estar molt i molt bé.
Anònim ha dit…
Que passe amb els mitjans de comunicacio i que passe amb el responsable de publicitat de l'aquelarre, ja comença a fer bastanta pudor. I si, una cosa que fan, que son els cartells, gairebe els penjen passada l'Aquelarre, una llastima.
Pel que fa a la resta de l'Aquelarre, tot i els missatges destructius del regidor de festes, podem estar contents de com ha anat!Enhorabona cerverins!