29 d'agost, festa de sant Joan Baptista degollat



La festa de Sant Joan degollat, indirectament, fou l'origen de la festa de l'Aquelarre. El llibret "Aquelarre de Cervera" -editat l'any 1997 per l'associació Segarra Actualitat i el Centre Municipal de Cultura-, així ens ho explica:

"Les inquietuds de la gent de l'Assemblea de Joves van començar a agafar forma amb la revista 'Carreró de les Bruixes' l'abril de 1978. Els seus principals impulsors, que van formar un grup de treball independent, estaven interessats en el periodisme i els mitjans de comunicació. La revista, d'àmbit local i especialitzada en estudis cerverins, intentava restar oberta a tothom.

Un altre dels objectius de l'Assemblea de Joves, aquell 1978, era el de recuperar el barri de Sant Joan -la plaça Major i part del carrer Major-, però, en la primera reunió preparatòria que es va fer, un veí no va veure amb bons ulls que hi col·laborés gent aliena al barri i se'n van haver d'anar amb la cua entre les cames.

Però aquest fet no els va desanimar, al contrari, ja que si no podien col·laborar en aquella festa de barri en farien una de nova, i a més a més en un lloc on no se n'hagués fet mai cap. El resultat va ser fer el barri del carreró de les Bruixes, que al mateix temps serviria per promocionar la revista."



Per consultar el programa de l'Aquelarre 2009 clica aquí.

Goig: http://bibliogoigs.blogspot.com/search/label/Cervera

Imatge: façana posterior de l'església de sant Joan Degollat, Sala Florensa, 12 d'agost de 2009

Comentaris

cervereta de vergós ha dit…
Molt bo l'apunt!molta gent no la sap aquesta historia!
Va bé saber d'on venen les nostres arrels!