Del 23 al 30 de juliol de 2009: XXVIII Curs Internacional de Música i XXIX Festival Internacional de Música de Cervera


El XXVIII Curs Internacional de Música de Cervera arrancarà amb més de 260 alumnes procedents de països com Alemanya, Kuwait, Holanda, Anglaterra, França o Rússia, a més de Catalunya i de la resta de l'Estat. Les classes tindran lloc entre el 23 i el 30 de juliol entre la Universitat (instruments de corda), el col·legi Josep Arques (vent), el Conservatori de Música i l'Auditori (pianistes).

El curs se celebrarà paral·lelament al XXIX Festival Internacional de Música, que oferirà concerts cada nit a les 10 de la nit al Paranimf de la Universitat, a excepció del divendres 24, que es traslladarà l'escenari a la plaça Major, amb la Bellpuig Cobla. Altres recitals destacats seran els del Trio Kandinsky (dia 23) que homenatjarà Mendelssohn, el d'Orpheus Quartet (dia 25) o el dels professors (dies 26 i 28), interpretant compositors catalans morts com Albéniz o el mestre guitarrista de la Granadella Emili Pujol.

Els professors

Entre el professorat es pot destacar la violinista russa de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Olga Aleixinki. Així mateix, també s'hi incorporaran el violoncel·lista solista de l'OBC Nabí Cabestany; el pianista Albert Attenelle, professor del Conservatori Superior de Música del Liceu; o l'oboé solista de l'Orquestra Ciudad de Granada i professor de l'ESMUC, Eduardo Martínez.

En total, una plantilla de trenta professors de primer nivell, que també compta amb altres noms reconeguts, com el virtuós guitarrista italià Armando Marrossu, deixeble de l'esmentat Emili Pujol o els directors orquestrals Daniel Mestre i Salvador Brotons.

Per a més informació: http://www.cursmusicacervera.cat/

Font: http://www.segre.com/index.php?id=465&no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=42360&tx_ttnews[backPid]=239&cHash=c7b21deeb9

Comentaris

Anònim ha dit…
Hi ha mostra de luthiers?