Una altra revetlla de Sant Joan 'tranquil·la i sense incidents greus': unes quantes dades


Tot i que els bombers han fet més de 800 sortides només a Catalunya, la revetlla de Sant Joan s'ha celebrat sense incidents greus. La majoria d'actuacions dels bombers han estat per a petits incidents o per a controlar fogueres. L'únic ensurt greu de la nit ha estat un incendi forestal a Begur, que ha fet que es desallotgessin 200 veïns d'una urbanització. L'incendi, finalment, tan sols ha cremat 4 hectàrees. Cap a 2/4 de 3 de la matinada els veïns de la urbanització "La Borna" han pogut tornar a casa.

De les 833 sortides que han fet els bombers, 439 han estat per a apagar incendis a contenidors i vehicles i 278 han estat per a apagar focs en boscos, camps, o parcs urbans. A més també han fet seguiment de fogueres de Sant Joan. La comarca on s'han fet més serveis ha estat el Vallès Occidental (152), seguida del Baix Llobregat (77) i el Maresme (71). No ha calgut fer cap servei al Priorat, on no s'ha registrat cap sortida, només 1 al Solsonès i s'han fet 2 sortides a la Terra Alta, la Ribera d'Ebre i la Conca de Barberà.

Dos-cents setanta nou ferits

A banda, la revetlla de Sant Joan s'ha acabat amb 279 ferits als hospitals, la majoria amb cremades i lesions als ulls. 19 dels ferits tenien cremades greus, 35 han patit un traumatisme o amputació i 42 tenien lesions als ulls. 56 ferits han acabat ingressats en un hospital, 44 dels quals eren menors de 18 anys. L'any passat es van atendre 10 ferits menys que no enguany.

A les Illes els serveis d'emergència han atès 286 incidents, dels quals 201 s'han produit a Mallorca, 42 a Eivissa, 39 a Menorca i 4 a Formentera. La majoria eren accidents però també hi ha hagut baralles, accidents de trànsit i incendis.

Més de 80.000 persones han acabat de celebrar la revetlla a les platges de Barcelona, tot i que a les sis del matí la Guàrdia Urbana ha fet marxar tothom perquè els 175 operaris, amb 6 tractors i 6 vehicles tot terreny, poguessin netejar les platges.

A València les platges de la Malvarosa i el Cabanyal, on és tradicional celebrar-hi Sant Joan, també han acabat plenes de brossa. Els serveis sanitaris hi ha atès més de 200 ferits durant tota la nit, encara que la majoria eren ferits lleus i gent que havia begut massa.

Text: http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3601461

Imatge: http://www.llicamunt.cat/images/482.jpg

Comentaris

Anònim ha dit…
Després diuen que els correfocs són perillosos... i sant Joan???