FiraTàrrega 2009 potenciarà els espectacles de carrer de companyies catalanes


El director de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), Antoni Lladó, va presidir aquest dimarts, 16 de juny, la presentació de l’avanç de la programació de FiraTàrrega 2009. Lladó va destacar que “FiraTàrrega col·labora d’una manera útil, intel·ligent i eficaç amb els objectius del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació: com a esdeveniment social i alhora com a generador de negoci davant la crisi econòmica, fomentant la comercialització dels productes culturals catalans al territori i a l’estranger”.

En aquest mateix sentit, l’alcalde de Tàrrega i president del Consell d’Administració de FiraTàrrega, Joan Amézaga, va assenyalar que FiraTàrrega mantindrà un pressupost molt similar al de l’any anterior per garantir el mateix nombre de companyies i d’estands al recinte firal.

Programació

FiraTàrrega 2009 tindrà lloc del 10 al 13 de setembre i s’hi podran veure al voltant de 80 noves propostes (entre la Programació Oficial i els Espais d’Empresa) de diferents companyies catalanes, de la resta de comunitats autònomes i altres de procedència internacional.

La direcció artística del certamen continua apostant per les actuacions al carrer com a signe identitari. FiraTàrrega segueix amb el compromís de donar l’oportunitat a creadors catalans de treballar en el gran format. En aquesta edició, serà la companyia Kiku Mistu l’artífex de l’acció-conte sota el títol: Compartim la llum que inaugurarà FiraTàrrega 2009.

Espai professional

Centenars de programadors ja han confirmat la seva assistència a aquest mercat de les arts escèniques. Catalan! Theatre instal·larà un estand i organitzarà un Lunch Meeting entre els professionals estrangers acreditats i 26 companyies catalanes que presentaran els seus espectacles més internacionals.

La Fira manté el projecte 'Meridians', una iniciativa que aplega els sis festivals més importants d’Europa i que es concretarà en un seminari coorganitzat amb el Servei de Desenvolupament Empresarial de l’ICIC sobre les Arts de Carrer a Europa.

Més informació a http://www.firatarrega.cat/

Podeu descarregar-vos el dossier de premsa d'aquest avanç de programació des d'aquest enllaç: http://www.firatarrega.cat/sites/firatarrega.cat/files/dossierjuny2009v7CAT.pdf

També us podeu descarregar fotografies a alta resolució de les companyies que actuaran en aquesta edició des d'aquest enllaç: http://www.firatarrega.cat/ca/fgallery/45

Imatge: http://www.firatarrega.cat/sites/firatarrega.cat/files/images/rezikletas.JPG

Font: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Servei de premsa Fira Tàrrega

Comentaris

Calamunda ha dit…
Bla, bla ,bla la mateixa història de cada any però els calers se'ls reparteixen 4!
patriota ha dit…
Alguna companyia cerverina???