Adéu a la Festa de la Colla 2009


La Festa de la Colla 2009 ja és història, i voldríem agraïr des d'aquestes ratlles la gran quantitat de col·laboracions que hem tingut per poder tirar endavant totes les activitats programades. Segur que ens deixarem a algú o a alguna entitat, així que demanem disculpes per endavant. Som-hi!

Pel que fa als concursos i a l'exposició que es van fer a les escoles de Cervera, agraïr la col·laboració del CEIP Jaume Balmes, del CEIP Josep Arques, del CEIP Les Savines, i del Pla Educatiu d’Entorn de Cervera.

També indicar que els guanyadors i guanyadores dels concursos realitzats a les escoles de Cervera enguany han estat els següents:

Quart Concurs de Dibuix:

  • Aleix Puig i Martí (Educació Infantil - CEIP Jaume Balmes)
  • Irina Muñoz i Asbert (Cicle Inicial - CEIP Jaume Balmes)
  • Marta Aldomà i Boquet (Cicle Mitjà - CEIP Jaume Balmes)
  • Margot Falip i Sench (Educació Infantil - CEIP Josep Arques)
  • Núria Sànchez (Cicle Inicial - CEIP Josep Arques)
  • Martí Beleta i Crespo (Cicle Mitjà - CEIP Josep Arques)
  • Júlia Gorro i Coll (Educació Infantil - CEIP Les Savines)
  • Alba Porta i Ciurana (Cicle Inicial - CEIP Les Savines)
  • Oriol Prat i Marín (Cicle Mitjà – CEIP Les Savines)

Tercer Concurs de Versots:

  • Arnau Creus i Sarri (Cicle Superior - CEIP Josep Arques)
  • Cesc Vila (Cicle Superior – CEIP Josep Arques)
  • Carlota Ribas i Cort (Cicle Superior - CEIP Les Savines)

Pel que fa a l’exposició que es va realitzar en el marc de la Fira de Sant Isidre, agraïr la col·laboració del Patronat de la Passió de Cervera, Seyart i els Serveis Educatius de la Segarra. I per l’exposició de fotografies dels dies previs a la Festa de la Colla, la col·laboració de tots aquests establiments de Cervera que ens han permès deixar els plafons amb les fotografies dels 15 anys de la Colla. A tots ells moltes gràcies!

Pel que fa a la taula rodona de divendres, agraïr la col•laboració de la Penya Blaugrana de Cervera i rodalies, tot cedint-nos el seu local per realitzar l’activitat. També destacar la participació de la Paeria de Cervera –alcaldia, pla de barris i serveis tècnics-, Alea Teatre, Associació de Veïns del barri de sant Magí, Band Tokades, Bombollers de Cervera, Geganters de Cervera, i GREPP Teatre.

En referència a la cercavila-vermout del dissabte al matí pels carrers del centre de Cervera, agrair la participació dels Grallers de l’Associació del Brut i la Bruta de Torà, dels Geganters de Cervera, dels Margeners de Guissona i dels Xic's Folls de St Guim de Freixenet. També agraïr la col•laboració de Copisteria Travesser, Cal Guspí, llibreria-cafeteria Tastalletres, Pastisseria Colom i casa dels Badia en l’avituallament de Lo Carranco i dels seus acompanyants.

I també un agraïment molt especial a la Marga Garcia i al Salvador Puig per tots aquests mesos de treball en la recuperació de la Titella Africana i de la Titella Blava de la Confraria d’Animació La Matraca. Amb les dues titelles a punt i els retocs finals del Xavi Badia, el Toc de Vermut va lluir com mai!

Destacar també la col•laboració en els actes del dissabte a la tarda de l’Ajuntament de la Ribera d’Ondara, a més de la participació destacada dels Bombollers de Cervera, Campaners de Cervera, Geganters de Cervera, Trabucaires de Cervera, la Guita d’Igualada –bèstia convidada d’enguany-.

Una salutació als pregoners d’aquest any: la Fina Flores i el Marcel Cuadros. Un magnífic pregó per celebrar el 15è aniversari de la Colla.

Ja posats, també aprofitem per recordar-vos els números premiats en el sorteig de diversos pernils. Val a dir que encara en queden tres per recollir. A veure si teniu sort!

  1. Pernil Pub Noctàmbul: 3799
  2. Pernil Construccions Miró: 3597 (no va sortir guanyador/a)
  3. Pernil Autoreparció Castellà: 1676 (no va sortir guanyador/a)
  4. Panera Autoreparació Castellà: 1215 (no va sortir guanyador/a)

També agraïr molt especialment la col·laboració d’Autoreparació Castellà, Construccions Miró, i Pub Noctàmbul en aquests sorteigs. I de la Pastisseria Colom, del mateix Pub Noctàmbul, i de Seimex, per la seva col•laboració tot permetent-nos anar-hi a buscar coses que ens van faltar a darrera hora.

I també anunciar-vos el nom de la guanyadora del concurs “Busca la Polla!”, que vam organitzar al llarg de 5 setmanes amb la col·laboració del setmanal ‘La Veu de la Segarra’: la Tere Trilla i Botines.

No seríem justos si no ens recordéssim dels 'Askatussuts' i 'La Terrasseta de Preixens', amb les seves magnífiques actuacions a la plaça Major.

Pel que fa a les institucions, destacar el suport del Centre de Promoció de Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal de la Segarra, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, la Diputació de Lleida, i, en especial, de la Paeria de Cervera.

I aquí ve l’apartat dels monuments. Un monument pels pares i mares que ens vau ajudar a preparar el sopar. No us liem prou, que enguany a més hem de donar sopar per 430 persones. Tot un rècord! I l’altre pel Xavi Miret, pel qui la festa de la Colla comença molts mesos abans i no para de dibuixar i de dissenyar cartells i contes per a la festa. De tot cor, moltes gràcies.

I un agraïment final. Per a vosaltres: pels que ens vau fer costat, pels que vau patir la calor, pels que ens vau acompanyar... al carrer, a la taula rodona, a les exposicions, a la cercavila, a la plaça Major, a les escoles... La festa, en tots aquests anys, s’ha fet gran, molt gran, però sense vosaltres no hagués estat possible! Gràcies a tots i a totes!

Ens retrobem el 5 de juny de 2010 -el proper dissabte de Corpus- a la plaça Major!

Visca la cultura popular i tradicional catalana! Visca la Festa de la Colla! Visca Cervera!

Diables de Cervera - Carranquers

Imatge: Carles Tarsà, arxiu Carranquers



Vídeo de Josep Puig i Castellà, extret de http://www.youtube.com/watch?v=wkojGh9FK0g

Comentaris

Anònim ha dit…
Es poden trobar els versosts escrits d'aquest any?
el cris ha dit…
Fa mal els ulls(almenys a mi)no veure els gegants vells a la foto,una autentica pena.