Els cartells de la Patum 2009


Per a més informació de la Patum 2009 clica aquí.

Font: http://www.ajberga.cat/#patum

Comentaris

Anònim ha dit…
BERGA CREMARÀ 9.000 FUETS PER PATUM.

La durada dels fuets s’escurçarà una mica respecte l’any passat

22/05/2009 23:44

Berga cremarà uns 9.000 fuets aquesta pròxima Patum. Se’n gasten molts, tenint en compte que en peten en els salts de plens –de la Patum i de la Patum infantil– als salt de maces, de guites, als passacarrers, i també a la Patum del carrer de la Pietat i a la Patum de l’escola de la Llar. Es crema molta pólvora. Berga necessita una bona ramesa de fuets, que com cada any els fabrica la Pirotècnia Igual. De moment, ja s’ha fet la primera prova i peten bé.

Val a dir, però, que la durada dels fuets s’escurçarà una mica respecte l’any passat. En la passada edició des que s’encenia un fuet fins que esclatava passaven entre quatre i cinc minuts, i aquest any serà una mica menys: entre tres minuts i mig i quatre i mig. Ho ha argumentat a Ràdio Berga el regidor de Patum, Jaume Vima: "la diferència d'uns i altres fuets és mínima perquè cremen bé i peten bé però el què varia és que el carbó vegetal, que cada any és diferent. El consum de la pólvora més ràpidament o més lentament depèn del carbó vegetal, i aquest any la durada dels fuets s'escurçarà una mica respecte l'any passat".

Els fuets de la Patum passaran la prova definitiva el diumenge 7 de juny, amb la celebració dels Quatre Fuets. De moment, el consistori està satisfet amb la primera prova i garanteix que “no fallaran”.

_____________________________
http://www.dbergueda.cat/noticies/noticia.xsp?id=6067
El dimoni Cucarell ha dit…
De la mateixa manera que quan es compara els cartells de l'Aquelarre i de l'Aquelarret, tobo que m'agrada més el cartell de la Patum Infantil. Potser és perquè encara no m'he fet prou gran...
Anònim ha dit…
BERGA ANUNCIA UNA NOVA PATUM I DÓNA A CONÈIXER ELS CARTELLS ANUNCIADORS.

Per votació popular s'ha imposat el cartell "Màscara de foc"

25/05/2009 15:42

Unanimitat inqüestionable en el ple de l’Ascenció. Com era d’esperar tots els regidors de Berga van aprovar que, un any més, la ciutat tindrà Patum. Durant el ple d’ahir al matí també es va conèixer el guanyador del cartell de Patum, que enguany, per primera vegada, s’ha escollit per votació popular. L’obra “Màscara de foc”, la que és un mosaic de fotos de Patum i diferents festes del foc, col·locades de manera que formen una carota de ple, s’ha imposat amb el 38% dels vots. La convocatòria per votar el cartell anunciador de la Patum ha tingut molt bona resposta i s’han registrat 1.301 vots. En declaracions a Ràdio Berga, Vima va remarcar que de cara a l’any que ve es pretén seguir amb aquest sistema de votacions a l’hora d’escollir el cartell anunciador de la Patum.

Per la seva banda, en el ple d’ahir l’alcalde de la ciutat, Juli Gendrau, va fer un repàs de l’any, que, segons va dir, ha estat “ple de successos, notícies i esdeveniments”. Un any en què la ciutat s’ha confirmat com la capital de la cultura del foc i en el qual la Patum ha estat nomenada tresor del patrimoni cultural immaterial de Catalunya.

A més, en el ple d’ahir, es van nomenar les quatre parelles d’administradors que representaran els quatre barris antics de la ciutat durant les festes. Enric Huesca i Mónica Font representaran Sant Pere-Esclafidors Rebentats; Lluís Rodríguez i Maria Mercè Molins, el barri de les Feixines o Capdamunt de la Vila-Fonolls; el centre o carrer Major- Esclafidors Embotits el representaran Xavier Pascual i Maria Queralt Casellas; i David Checa i Mònica Sánchez seran els representants del barri Raval-Ravanisses. També es van atorgar els títols de Patumaires i Patumaire d’honor.

Un cop finalitzat el ple, la Cobla Ciutat de Berga va interpretar el ball de l’Àliga i a les 12 en punt del migdia, com és tradició, el Tabal va iniciar un recorregut pels principals carrers i places de Berga per anunciar l’aprovació de la celebració de la Patum. El van acompanyar centenars de persones, molts infants, que esperen frisosos que arribi una nova Patum. Serà del 10 al 14 de juny.

_______________________________
http://www.dbergueda.cat/noticies/noticia.xsp?id=6072