Compte enrere perquè Tàrrega celebri el cap de setmana el títol de 'Ciutat Gegantera 2009'.


Tàrrega ultima els preparatius per celebrar amb una quinzena d'actes el seu títol de 'Ciutat Gegantera 2009' (24è títol de Ciutat Gegantera de Catalunya), els propers dies 29, 30 i 31 de maig. Seran tres jornades de cultura popular al carrer i amb participació multitudinària.

La capital de l’Urgell serà per tant l’epicentre simbòlic dels gegants i capgrossos als Països Catalans, amb l’agrupació La Fal·lera Gegantera i l’Ajuntament de Tàrrega exercint d’amfitrions. Els carrers i places de la ciutat acolliran 189 colles provinents de les quatre demarcacions catalanes, el País Valencià i la Franja d’Aragó.

Això es traduirà amb la presència a Tàrrega d’entre 500 i 700 gegants i capgrossos, i d'entre 5.000 i 6.000 persones vinculades amb aquest àmbit del folklore. Concretament hi assistiran 110 colles de les comarques de Barcelona, 35 de Tarragona, 31 de Lleida i 9 de Girona. A aquestes cal sumar-ne dues procedents de Benicarló i Vinaròs (País Valencià), una altra de Fraga (Franja d'Aragó) i l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

Per a més informació dels actes previstos, clica aquí.

Imatge: http://www.tarrega.cat/pdf/CasaVila5.pdf

Font: http://falera.tarregae.org/

Comentaris

lo geperut ha dit…
Recomano l'acte de diumenge al matí, que és el que s'espera més participació de colles geganteres.