Cervera projecta per a l'any 2010 una fira dedicada a la música clàssica



Cervera disposa d'una llarga tradició en la pedagogia i les actuacions de música clàssica. És, juntament amb Lleida, l'única capital de comarca lleidatana que té conservatori de música. Cada any, des d'en fa 25, organitza quatre cicles estables de música clàssica en què ha ofert més de 600 concerts. Aquestes són només algunes de les raons que recolzen el projecte que impulsa l'ajuntament de la capital de la Segarra: una fira de música clàssica.

L'alcalde, Joan Valldaura, va explicar a SEGRE que el certamen estaria vinculat al conjunt d'activitats relacionades amb la música clàssica, que van des d'un mercat de compravenda d'actuacions i concerts per a la difusió de grups, fins a la venda d'instruments musicals, així com a la promoció del treball dels lutiers de Catalunya. La fira se celebraria a l'entorn de l'edifici de la Universitat de Cervera i els carrers medievals de la zona històrica de la ciutat. Valldaura va afirmar que el projecte s'està ultimant i va assegurar que compta amb la complicitat de les conselleries de Comerç, Consum i Turisme i també la de Cultura a través de l'Institut Català de les Indústries Culturals. "El certamen podria celebrar-se a la primavera, un moment de plena activitat en la contractació de les formacions musicals, abans dels concerts d'estiu", va afegir l'alcalde.

El regidor de Cultura, Juli Lago, va informar que la iniciativa va sorgir a partir de l'oferta de l'entitat cultural Joventuts Musicals de Catalunya d'organitzar un festival de música clàssica al voltant de les festes de Setmana Santa. Segons Lago, el muntatge d'aquesta fira de música clàssica, a l'estil de la Fira de Teatre de Tàrrega, podria superar els 150.000 euros de pressupost. "També s'està negociant amb Turisme de la Generalitat per dissenyar una oferta amb continguts turístics i comercials, sempre al voltant de la música clàssica", va afegir Lago. En aquest sentit, si bé el projecte naix a Cervera, no es descarten altres escenaris a la comarca de la Segarra que se sumarien al certamen, com ara Guissona o altres localitats de l'entorn. Segons el portaveu de l'Associació d'Amics de la Música, Santi Riu, "a Catalunya hi ha altres certàmens dedicats a la música, com el Mercat de la Música Viva de Vic. No obstant, el projecte de Cervera dedicat a la música clàssica serà únic a Catalunya".

Text: article de Xavier Santesmasses al Diari Segre, http://www.segre.com/index.php?id=465&no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=37061&tx_ttnews[backPid]=239&cHash=d8f5cd0905

Imatge: http://www.designladen.com/musikinstrumente/source/image/cello-dsc02101.jpg

Comentaris

el que ho veu negre ha dit…
A veure si aquesta va de veritat?!
musicoleg aficionat ha dit…
Si es comfirma,es una excelent noticia per Cervera.
Però no ho veig gens clar,tal com està el "percal" amb la crisis,hem costa de creure que les diferentes administracions aboquin 150.000 euros.
Malgrat tot no hem de perdre l'optimisme!
Anònim ha dit…
Sembla molt bona iniciativa. Donem-hi recolzament.
Anònim ha dit…
ostres! doncs em sembla molt bona idea! a més és una cosa innovadora i que no se'n fa cap! aixó si.. 150.000 em semble que donen per molt! no se'n podrien guardar uns quants per l'aquelarre? xDD
Anònim ha dit…
millor dedicar aquests diners a aquesta fira que llençar-los per Sant Isidre.

Cervera té la millor escola i la millor gent.