La 2a edició del 'DiaBòlic' de Vilafranca del Penedès tindrà lloc el 30 d'abril




El proper 30 d'abril el Ball de Diables de Vilafranca organitzarà la segona edició del DiaBòlic.

Enguany comptem amb la participació del Ball de Diables de Badalona, el Ball de Diables de El Vendrell, el Ball de Dimonis d'Alaró (Mallorca) i la Guita d'Igualada. La cercavila de foc començarà a les 9 de la nit a la plaça Santa Maria i seguirà per la plaça Jaume I, carrer Ferran, carrer Ponent, carrer Sant Jordi, carrer Escorxador i plaça del Gas.

En acabar hi haurà un sopar popular a la plaça de la Verema (tiquets a 7 euros a partir de les 20.00 a la mateixa plaça). Tot seguit, concert amb el grup 'Bogarde' i el Dj 69.

El objectiu de la festa del Diabòlic és aproximar a la gent de Vilafranca i als aficionats a la Cultura Popular d'arreu de Catalunya, els múltiples models de Balls de Diables i Bèsties amb foc pirotècnic que existeixen. En aquest cas s'intenta aproximar la posada en escena de dos models de Balls de Diables Centenaris amb Parlaments de Catalunya (Vilafranca i el Vendrell), un model diferent al del Penedès-Camp de Tarragona (Badalona), un model de Ses Illes inspirats en els diables centenaris i amb parlaments (Alaró) i una bèstia de foc típica de la zona de la Catalunya Central (Guita d'Igualada).

Us hi esperem!

Informació facilitada per la Comissió Arxiu i Documentació del Ball de diables de Vilafranca, info@diablesdevilafranca.org

Comentaris

pere botero ha dit…
Pinta molt bé! Potser algun any es podria mirar de participar-hi.
joan ha dit…
Estaria bé. A Vilafranca penso que no hi hem actuat mai i és un lloc amb molta tradició.
astarot junior ha dit…
Després d'actuar a Tarragona,al Vendrell i a Reus,seria un honor actuar en un altra plaça forta i emblematica,dels balls de diables tradicionals del principat....