25 i 26 d'abril, XXII Trobada de Campaners de Catalunya d'Os de Balaguer




Els propers dies 25 i 26 d'abril tindrà lloc a Os de Balaguer la XXII Trobada de Campaners de Catalunya i la XI Fira de la Campana, que organitzen conjuntament la Confraria de Campaners de Catalunya i l'Ajuntament d'Os de Balaguer.

La Confraria de Campaners de Catalunya és una associació sense ànim de lucre, endegada l’any 1987, i constituïda per persones que voluntàriament es dediquen a vetllar per la conservació de les diferents tradicions dins el món campaner. Te fixat el seu domicili i seu social al Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, al municipi d'Os de Balaguer, comarca de la Noguera, tot i que moltes reunions de treball es realitzen el Monestir de Montserrat.

Per a més informació: http://www.trobadacampaners.com/

Imatges: http://www.ccnoguera.cat/osbalaguer/

Comentaris

Lo Carranquer ha dit…
Uns 70 campaners participaran a la trobada d'Os de Balaguer

La Trobada de Campaners celebra la 22a edició els dies 25 i 26 d'abril
______________________________________

Una setantena de campaners oferiran prop de 200 tocs diferents de campanya en la XXII Trobada de Campaners, que se celebrarà aquest cap de setmana a Os de Balaguer. María Jose Huete, portaveu de l'entitat organitzadora ha explicat a l'agència EFE que aquesta singular trobada, única en les seues característiques al nostre país, durarà tres hores diumenge al matíi es desenvoluparà en el campanar del temple parroquial de Sant Miquel.

En aquesta jornada, subratlla Huete, "la presència dels campaners més veterans permetrà escoltar als visitants prop dels dos-cents tocs diferents de campana, els més antics i típics de cada localitat participant, alguns dels quals de més de sis segles d'antiguitat".

Un altre aspecte interessant d'aquesta XXII Trobada de Campaners, organitzada per l'Ajuntament d'Os de Balaguer i la Confraria de Campaners de Catalunya, serà la celebració de la XI Fira de Fonedors i Instal·ladors de Campanes, han valorat els organitzadors.

Aquest certamen comptarà amb la presència d'expositors i firmes relacionades amb la fabricació, automatització i restauració de campanes, amb l'assistència de professionals i firaires de Catalunya i Cantàbria, entre altres.

Durant l'esdeveniment es podrà visitar la Mostra de Campanes i diferents materials relacionats amb el món campaner, a la Sala Gòtica del Castell d'Os de Balaguer, que és la seu de la Sala Temàtica dels Campanes de Catalunya, que l'ajuntament està habilitant al recinte del Castell d'Os de Balaguer.

Els actes començaran dissabte amb una Jornada de treball sobre campanes, campaners i campaneres, en què professors universitaris i experts del món de les campanes oferiran xerrades i col·loquis al monestir de les Avellanes. Diumenge també es faran demostracions d'oficis perduts, a més d'un concert a càrrec de la Coral Maristes Montserrat de Lleida.

Els organitzadors preveuen que a la celebració d'aquesta trobada de campaners d'Os de Balaguer acudeixin uns 5.000 visitants.

_______________________________
http://www.segre.com/index.php?id=465&no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=33922&tx_ttnews[backPid]=239&cHash=af8e525a20