Recuperem el patrimoni festiu!



Fa pocs dies, uns quants diables ens vam posar mans a l'obra. Vam decidir arromangar-nos i posar-nos la bata vella, per tal de recuperar una part del patrimoni que els Carranquers vam heretar de la Confraria d'Animació la Matraca, perquè novament llueixi pels carrers de Cervera.

Hem començat per les titelles gegants.

Així que vam agafar la titella africana i la titella blava, i amb molta imaginació, paciència i amb unes "bones manetes" vam fer un primer motlle amb fang. Un cop fet el motlle, tan sols ens va caldre pastar, pastar i pastar... el guix (hauríem de fer memòria per saber quantes gavetes vam arribar a fer), fins que vam tenir el més mínim racó de l'encofrat cobert.

Un cop fets els motlles de guix, hem de fer les titelles amb fibra de vidre. Així que encara necessitem més manetes de les que hem tingut fins ara.

T'animaries a vindre als tallers? Ens tornem a trobar aquest dimecres 18 de març a les 6 de la tarda a la casa de la Colla.

Vinga, no dubtis, arromanga't i agafa la bata vella!

Informació facilitada per la comissió de Patrimoni Festiu dels Diables de Cervera - Carranquers.

Comentaris

Anònim ha dit…
Molt bona feina, amb tot això recuperat, algú podria editar o fer un llistat de tots els elements de la cultura popular de la nostra ciutat, que poden sortir en un cercavila?
En aquest magnífic bloc en podrieu anar fent una fitxa.
Felicitats carranquers per aquesta iniciativa.
Anònim ha dit…
De fet,en un dels actes de la festa del bateig del nostre Carranco,es va fer una exposició a l'auditori de entitats i elements de cultura popular de Cervera en que es van exposar entre altres elements tot el bestiari de la Matraca(les titelles,el cabró,entre altres) i un element que mi personalment hem va fer molta il.lusió,les timbales restaurades,en que desgraciadament en cada no han sortit mai al carrer.
Anònim ha dit…
El diable dolent també es patrimoni festiu?