Les guites de la Patum i alguns plens estrenaran roba ignífuga aquest 2009


Roba nova per a les guites i pels gegants de la Patum. Aquesta serà una de les principals novetats d’enguany de la festa berguedana, que se celebrarà entre el 10 i el 14 de juny. Una data que ja s’acosta i per això el regidor de Patum, Jaume Vima, ha fet un repàs a totes les novetats al programa ‘Amb Entitat’ de Ràdio Berga. Vima ha explicat que després de 18 anys els gegants (els vells i els nous, els de la Patum gran i els de l’infantil) estrenaran roba. La darrera renovació va ser l’any 1991, amb la celebració del centenari dels gegants nous. La pluja de l’any passat va acabar de fer malbé els vestits i per això s’ha cregut convenient fer aquesta millora. L’empresa encarregada començarà a fer proves als gegants a partir del proper 4 de maig.

L’altra comparsa que estrenarà vestuari són les guites. La intenció és que d’una vegada per totes la roba sigui ignífuga. Ja s’han fet proves amb una nova tela, que també es farà servir per renovar algunes granotes de ple.

Una altra novetat destacada, i la primera que es posarà en marxa, serà el sistema d’elecció del cartell anunciador de la festa. Enguany, es farà un votació popular per triar el cartell. Tothom qui ho vulgui podrà votar una de les opcions que seleccionarà un jurat expert. És una fórmula que l’Ajuntament espera que funcioni, encara que el regidor és conscient que al voltant del cartell de la Patum ‘sempre hi ha polèmica’. El 24 de maig, es donarà a conèixer el cartell de la festa. També es farà públic el cartell de la Patum infantil, que es triarà entre el dibuixos que facin els infants de les escoles de la ciutat. Això sí, el cartell no s’editarà com a tal. De cartell anunciador de la festa només n’hi haurà un, el que s’escollirà per votació popular, i l’altre s’editarà dins el programa.

De cara a la propera Patum, el regidor ha avançat que es tornarà a repetir l’oferta d’un concert la nit de dissabte, ja que és un dia de molta afluència de gent jove.

La propera edició de la Patum es presenta amb unes previsions d’assistència molt elevada. En els darrers mesos hi ha hagut molta difusió de la festa, gràcies en part a les mobilitzacions en contra de la directiva del foc de la Unió Europea. Per això, un dels temes en els quals ja es treballa és en les zones d’aparcament. L’Ajuntament està estudiant la possibilitat d’ampliar la freqüència del bus urbà o establir un servei de bus llançadora per connectar els afores de la ciutat amb el centre.

Imatge: http://www.flickr.com/photos/ushiocat/2528844428/sizes/l/in/set-72157605290404973/

Notícia extreta de radioberga.cat, a http://www.radioberga.cat/arxiu_noticies/noticia.xsp?id=5654

Comentaris

Anònim ha dit…
Elecció del cartell per votació popular,no se ha que hem sona?
Anònim ha dit…
Pobra guita! A la foto, talment sembla que l'estiguin degollant!
Anònim ha dit…
la nostra Polla per sant Jordi fa una cara semblant, sempre acaba per terra!