La Passió de Cervera candidata a convertir-se en un dels 10 tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra



La Passió de Cervera s’ha convertit aquest dilmecres, dia 25 de març, en candidata a esdevenir un dels 10 tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra, d’acord amb la iniciativa impulsada per l’organització Capital de la Cultura Catalana. Altres candidatures admeses fins ara són el patrimoni literari català, la Processó i la Dansa de la Mort de Verges, la Catalunya Exterior, la Passió de Sant Fructuós de Tarragona, la sardana, els castells, l’Escolania de Montserrat, la Foguera de Sant Joan i la Cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell.

L’organització Capital de la Cultura Catalana desenvolupa la campanya d’elecció dels 10 tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra, amb la voluntat de promoure, divulgar, sensibilitzar i salvaguardar el ric patrimoni cultural immaterial català i andorrà. Al web d’aquesta entitat (http://www.ccc.cat/) hi ha tota la informació per a fer propostes de candidatura, les quals es poden presentar fins el 15 d’abril d’enguany.

El patrimoni immaterial es defineix, segons la Convenció per a la protecció del patrimoni immaterial de la Unesco, com els usos, representacions, expressions, coneixements i tècniques que les comunitats, els grups i, en alguns casos, els individus reconeixen com a part integrant del seu patrimoni cultural.

Imatge: http://www.lapassiodecervera.com/cat/index.asp

Text: http://www.ccc.cat/noticies_pi.php?id=11

Informació facilitada pel Patronat de la Passió de Cervera.

Comentaris

Anònim ha dit…
On s'ha de votar?
Anònim ha dit…
Jo hem quedo amb la dansa de la mort de Verges,i la foguera de St.Joan.
Anònim ha dit…
Suposo que serà a la web de la capital de la cultura catalana, però deurà ser a partir de maig o juny...
Anònim ha dit…
Sí, sí, a on s'ha de votar?
Anònim ha dit…
És el Pol el nen que surt a la fotografia ?
Anònim ha dit…
Correcte!