Els Geganters de Cervera duen a terme una profunda restauració dels gegants de la ciutat



Els Geganters de Cervera han vingut realitzant les darreres setmanes una restauració molt acurada dels Gegants Vells -Guillem i Almodis- i dels Gegants Nous -Nasa Tabaco i Roger Fonollar- de la ciutat. Els treballs realitzats es podrien definir com a tasques de manteniment, amb la reparació dels desperfectes ocasionats per l'ús i pel pas del temps.

Els treballs realitzats han estat:

  • Desmuntatge peça per peça dels quatre gegants.
  • Reparació dels cops i repàs de pintura de les parts "visibles" de la pell dels gegants (cara i mans). Cal recordar que les mans són un element que pateix molt en les ballades de final de festa, al xocar els gegants entre ells.
  • Reforç de les parts debilitades dels braços a causa del propi pes. Reforç dels punts d'anclatge dels braços amb el cos, que es trobaven deteriorats, amb el conseqüent perill de despreniment que això suposa.
  • Neteja i repàs de tots els vestits.
  • Reparació dels desperfectes estructurals -una esquerda- en el cos del Guillem.
  • Reparació del cap del Roger Fonollar, doncs fa un temps va patir un cop important en la part posterior i estava molt malmès.
  • Tintat de tota la roba del Roger Fonollar, doncs, per efectes del sol, estava molt descolorida -del negre original s'havia passat en aquests anys a un gris evident-.
  • Neteja i pentinat de la perruca del Guillem. Les perruques dels Gegants Vells són de cabell artificial, i segurament que en els 60 anys d'existència no s'havien desmuntat mai.
  • Neteja i pentinat de la perruca de l'Almodis. La perruca estava molt deteriorada, especialment el casquet tèxtil on s'aguanta el cabell. A hores d'ara es troba en procés de reparació.

Val a dir que totes reparacions que no poden fer personalment els Geganters de Cervera, i, per tant, s'han de pagar, van a càrrec del fons econòmic de l'entitat -els pocs diners que obtenen en algunes actuacions- i no pas de la Paeria de Cervera, de la que reben una subvenció que resulta del tot insuficient per cobrir aquestes despeses.

Aixi mateix, amb la col·laboració d'un grup de senyores -el nom de les quals més endavant es farà públic- s'ha iniciat el procés de canvi de vestimenta dels Gegants fantasmes de l'Aquelarre -cal recordar que aquest fou el motiu pel qual els Geganters de Cervera van demanar la col·laboració de tothom a la passada cercavila de la Festa Major de setembre-.

Els Gegants de Cervera ja són pràcticament a punt per la primera sortida de l'any, el proper diumenge 22 de març a la festa major del Poble Nou de Manresa!

Tot un "lifting" geganter!

Més imatges: http://picasaweb.google.es/rpfraguel65/GegantsDeCervera3Sortides2009

Informació facilitada pel Josep M. Escudé, josepescude@gmail.com, i pel Xavier Ribera, xavier@xribera.net

Comentaris

Al Youtube, podeu veure el video amb les imatges de la restauració dels gegants pas a pas.

En el seguent enllaç:

http://www.youtube.com/watch?v=dJ1N0hEM1gs
Anònim ha dit…
Veure l'Almodis calva,es bastant impactant!
Anònim ha dit…
L'Almodis inclús calva es maca!