De l'1 al 5 d'abril, a Igualada: La Mostra 2009, 20a fira de teatre infantil i juvenil



La Mostra – Fira de teatre infantil i juvenil és el mercat d’arts escèniques per a tots els públics de les terres de parla catalana, que té lloc anualment a Igualada.

L’objectiu principal de La Mostra és la difusió de les millors produccions catalanes de teatre infantil i juvenil per tal de proveir la programació dels municipis del territori de parla catalana. No obstant això, La Mostra dedica també atenció a una selecció del millor teatre infantil i juvenil de la resta de l’Estat i d’altres àmbits europeus.

Per tot això, La Mostra s’ha convertit en un punt de trobada excel·lent per als professionals del sector – tant per a l’exhibició com per a la compravenda d’espectacles – i alhora en una gran ocasió per gaudir en família dels millors espectacles per a tots els públics.

Història

La primera Mostra de teatre neix a Igualada el 1990, impulsada pel Moviment Rialles de Catalunya, delegació funcional d’Òmnium Cultural. Des de llavors gairebé totes les edicions s’han celebrat en aquesta mateixa ciutat.

En un inici La Mostra estava dirigida per Rialles, però després de la creació de Fundació Xarxa l’any 1995, La Mostra passa a ser guiada per aquesta associació. Paral·lelament, el mateix any neix de la mà de Rialles una segona mostra a la ciutat de Cerdanyola del Vallès. L’objectiu d’aquestes dues associacions és proveir als seus voluntaris, que programen espectacles infantils a les més de 90 ciutats de Catalunya, de material adient per acostar el millor de les arts escèniques als infants de Catalunya.

A partir de l’any 2006 s’obre una nova etapa. Per voluntat de l’Institut Català de les Indústries Culturals de la Generalitat de Catalunya (ICIC), amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada i el compromís de la Fundació Xarxa i de l’Associació Rialles, les dues fires de teatre infantil de Catalunya (Igualada i Cerdanyola del Vallès) s’unifiquen en una de sola a Igualada, amb una única direcció artística confiada a la companyia Vol Ras (Joan Segalés i Joan Faneca), ajudats per Agustí Coll de Xarxa i Eulàlia Ribera de Rialles.

Si bé el nom continua sent el mateix que des de la seva creació, a partir d’ara “La Mostra” porta un subtítol que ajuda a definir-la: La Mostra - Fira de teatre infantil i juvenil.

L’objectiu bàsic d’aquesta fusió és, a més de la de seguir dotant de programació als municipis de Catalunya, intentar obrir mercat de les companyies catalanes tant a la resta de l’estat com internacionalment.

La Mostra és l’espai on tradicionalment les companyies professionals de teatre infantil de Catalunya estrenen les seves produccions. Des del seu inici s’han estrenat més de 2.000 espectacles, i en els 20 anys d’història s’hi ha vist néixer i créixer les millors companyies del sector.

Finalment, no es pot tancar un repàs històric sense recordar que aquesta Mostra no hauria estat possible sense la implicació de nombrosos voluntaris de Rialles i de Xarxa, que amb el seu esforç han fet possible una edició rere l’altra.

Per a més informació: http://www.lamostraigualada.cat/

Comentaris

Anònim ha dit…
Imprescindible si teniu canalla!