'Canto sense Vergonya' 2009: un concert de 10 hores a Lleida per "encomanar el català"



La Secretaria de Política Lingüística a Lleida organitza el concert 'Canto sense Vergonya', que es celebrarà els propers 25 i 26 d'abril per a encomanar el català. La d'enguany serà la 5a edició d'aquest concert, que comptarà amb la participació d’un total de 19 grups, el nombre més elevat des de la seva posada en marxa, i amb tres formacions més que les que hi van actuar l’any passat. 'Canto sense Vergonya', que tindrà una durada d'unes 10 hores, reunirà als voltants de 150 músics i es celebrarà els al Cafè Teatre de l’Escorxador, de Lleida.

Els 19 grups participants pertanyen fonamentalment al Segrià, l’Aran, les Garrigues, la Noguera, la Segarra, l’Urgell i el Pla d’Urgell. Cinc d’ells representen centres d’educació secundària (2 de Lleida i 1 de Mollerussa, Seròs i Vielha); quatre ja disposen de discos al mercat; i vuit ja han participat en alguna de les edicions anteriors del 'Canto sense Vergonya'. Les edats compreses pels músics que passaran pel concert van entre els 13 i els més de 40 anys.

Pel que fa als estils representants en el concert, dos grups són corals, quatre fan cançó d’autor, nou interpreten pop i rock (en un ventall que va de l’acústic al heavy) i els quatre restants fan ska, rumba, reggae, mestissatge, etc.

'Canto sense Vergonya', que va néixer sota la campanya “Dóna corda al català”, és una proposta de la Secretaria de Política Lingüística a Lleida que pretén ser una festa lligada a la diada de Sant Jordi i que serveixi als grups de Lleida de tots els estils que fan música en català o en occità, de plataforma per començar a actuar en públic, o bé per promocionar-se. Els objectius bàsics del concert són el foment de l’ús del català i de l’occità en la música feta per joves (interpretar en aquestes llengües és un requisit indispensable), amb la implicació dels centres de secundària, i oferir un espai de qualitat perquè els grups de músics joves que canten en català i/o occità puguin exposar les seves capacitats. El concert no té caràcter competitiu i tothom hi actua de forma desinteressada.

Els grups que toquen a l'edició d'enguany són: The Good People Banda, Error 404, Hot Numbers, Plowshare, República Ska, SDP, TetraBrick, XKL’S, Altres Egos, Ambaparà, Coral de l’IES Terres de Ponent, EnVers, GR3-Entrenosal3, A-D-C-Ara, Sumwats, Stereòffon,s, Systematic, Corau l’IES d’Aran i Lúcia Mas.

Font: http://cultura.e-noticies.cat/canto-sense-vergonya-26860.html

Comentaris

Anònim ha dit…
De la Segarra, quins grups hi ha?
Anònim ha dit…
Els Sumwats, no?
Anònim ha dit…
Podríem dir que són una mica de l'Urgell i una mica de la Segarra...
Anònim ha dit…
i alguns components de ambaparà son de talavera