Aquest dissabte els Pastorets de Catalunya celebren a Mataró el seu Congrés Nacional


Els organitzadors i participants dels espectacles de Pastorets de tot Catalunya, es reuniran a Mataró (el Maresme) el proper dissabte, 21 de març de 2009, en el Congrés Nacional de Pastorets que ha organitza la Coordinadora de Pastorets de Catalunya.

L’objectiu d’aquest Congrés Nacional de Pastorets és prendre el pols al present del fenomen dels Pastorets i encarar el futur amb més força que mai. El Congrés vol ser un punt de trobada on hi tingui veu tothom: des dels intel·lectuals del món de la cultura del segle XXI, com els actors i cantants amateurs, els tècnics, els gestors d’entitats i tots els col·laboradors de Pastorets d’arreu.

Personalitats rellevants i destacades com són Vicenç Villatoro, el Mag Lari, Antoni M. Vilarrubias, Josep Castells, Daniel Martínez, Abel Folk, Ferran Baile, Josep M Porta, Josep Rafeques o Frederic Roda, seran alguns dels més de trenta ponents o membres de taules rodones, ponències i tallers que ompliran de contingut el Congrés Nacional, que es desenvoluparà des de les 9 del matí fins a les 10 de la nit, a diferents espais del centre de Mataró. Conformaran també el Congrés, altres espais de divulgació i de caràcter lúdic: es compartiran àpats, hi haurà sorpreses i s’acabarà amb una cloenda infernal: una cremada de Pastorets, al centre de la ciutat de Mataró.

Es previst que al Congrés hi assisteixen centenars de persones de més de 50 grups o entitats d’espectacles de tot Catalunya i hi col·laborin les principals empreses de referència en l’àmbit del material tècnic. L’organització de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, compta amb la col·laboració del Centre de Promoció de la Cultura Tradicional i Popular de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Mataró i Caixa Laietana.

Les persones que vulguin participar al Congrés, poden fer-ho en grup o individualment però han d’inscriure’s prèviament. La quotes d’inscripció oscil·len entre 20 i 25 euros, per persona, incloent els àpats que s’oferiran en el propi Congrés.

Més informació i inscripcions: http://www.pastoretsdecatalunya.cat/congres

Font: http://www.ensdecomunicacio.cat/portal/index.asp

Comentaris