Catalunya Nord es queda sense veure les emissions digitals de Televisió de Catalunya


L'agència francesa de radiofreqüències ha decidit tancar el repetidor privat que permetia veure Televisió de Catalunya en TDT ( TV3, C33, 3/24, 300 ) a la Catalunya Nord.

El tancament d'aquest repetidor instal·lat el 2008 al Puig Neulós, al macís de la Albera, s'ha fet efectiu en comprovar que les seves emissions no estaven regulades.

Des de 1985 les emissions en analògic dels canals de Televisió de Catalunya es fan des d'un repetidor del pic de Salines, a Catalunya. Peró l'apagada analògica, prevista pel 2010, deixaria la Catalunya Nord sense les emissions de TVC.

Fonts del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han informat que s'està negociant amb l'estat francès perquè s'instal·li la TDT de manera legal un cop es faci efectiva l'apagada analògica. Tot i això, encara no es treballa amb terminis ni s'ha concretat quina seria la fórmula que es pactaria per a fer-ho possible.

La Federació d'entitats per la defensa i la promoció de la cultura i la llengua catalana a la Catalunya del Nord està recollint signatures perquè aquest repetidor torni a emetre.

Imatge: http://carpediemblog.files.wordpress.com/2007/08/silencio.jpg

Font: http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3547396
http://www.3cat24.cat/noticia/363699/societat/Franca-tanca-el-repetidor-que-permetia-veure-TVC-a-la-Catalunya-del-Nord

Comentaris

Anònim ha dit…
No ens faran callar!