SETEM - CATALUNYA obre el període d’inscripcions per als seus Camps de Solidaritat de l'estiu 2009






Els Camps de Solidaritat de SETEM són una activitat que des de fa 19 anys acosten, cada estiu, la realitat dels països econòmicament empobrits del Sud a la nostra societat. Els Camps d’enguany es realitzen a 17 països d'Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina.

L'objectiu dels Camps és conèixer la realitat dels països del Sud des de la pròpia experiència, tot coneixent les persones que treballen en ONG del Sud, col·laborant en els seus projectes de desenvolupament i convivint amb la seva gent. Les organitzacions locals i els projectes en els que es participa inclouen des de projectes educatius a iniciatives camperoles per la defensa del dret a la terra i la sobirania alimentària, passant per projectes de Comerç Just o de desenvolupament d'infraestructures comunitàries.

D’aquesta manera SETEM pretén promoure transformacions personals i col·lectives per aconseguir un món més just i solidari. "La meva experiència a l'Equador amb els Camps de Solidaritat de SETEM ha capgirat totalment la meva forma de veure el món. Vaig tornar amb la motxilla plena de vivències i moments especials, amb la sensació d'haver après molt de les persones del Sud i amb la constatació que encara queda molt per fer per acabar amb les desigualtats. Totes i tots hauríem de viure almenys una vegada aquesta experiència”, explica la Meritxell, una de les participants de Camps que va viatjar l’estiu passat.

Per participar als Camps cal ser més gran de 21 anys, assistir a una de les sessions informatives (veure la programació al nostre web) programades durant els mesos de gener i febrer arreu del territori català, i realitzar un procés de formació previ a l’estada en el país del Sud. El període d’inscripció per enguany finalitza el 15 de febrer.

Per a més informació: http://www.setem.cat/

Imatges: http://www.buencafe.org/Catalan/385.shtml

Comentaris

Anònim ha dit…
Alguns dels nostres carranquers han estat pel món en camps de Setem, i tots els que conec, tant de la colla com de fora, en parlen molt bé.