L'Agrupació del Bestiari anima a aconseguir el màxim d'adhesions al 'Manifest'


Com és sabut, la Directiva 2007/23/CE del Parlament Europeu amenaça seriosament el futur de la Cultura del Foc tan arrelada a la nostra cultura tradicional i popular i essència del bestiari festiu de foc i dels balls de diables dels Països Catalans. Una directiva que actualment es troba en fase de moratòria que acaba a principis de l'any vinent. És per això que ens hem de moure i, de fet, tant des de l'Agrupació del Bestiari Festiu de Catalunya com des de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya ens estem movem coordinament prop de la Generalitat, grups parlamentaris, etc. per aconseguir el reconeixement de l'excepcionalitat d'aquesta manifestació de la nostra Cultura del Foc.

Ara, estrenat l'any 2009 i, per tant, a un any vista del fi de la moratòria, creiem que hem de donar un pas endavant: aconseguir la solidaritat d'ajuntaments, consells comarcals, universitats i tota mena d'institucions públiques, entitats culturals, federacions, etc. perquè signin i es facin seu aquest Manifest i que, amb una sola veu, la puguem utilitzar com element de pressió per aconseguir el nostre objectiu.

A més, s'està preparant per al dissabte 7 de febrer a la tarda, una concentració reivindicativa de caràcter festiu en una població catalana (encara per determinar) a la que convidem especialment a tots els membres de les nostres entitats associades (incloses les bèsties -tant de foc com tranquil·les), per tal de fer una lectura pública del Manifest i una reivindicació pública i massiva de la Cultura del Foc pròpia de les nostres actuacions de carrer amb bestiari de foc i diables. La setmana vinent us donarem a conèixer el lloc i el programa d'actes. Però ja podeu guardar-vos la data i posar a punt la vostra participació.

COMPTEM AMB VOSALTRES!




Font: Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, a http://bestiari.cat/

Imatge: Drac de l'Agrupació del Bestiari, a http://picasaweb.google.com/arnau99/Bestiuari2007#5212871637526552786

Comentaris

Anònim ha dit…
se sap on es farà l'acte del dia 7?